TOP

Vijftig Coach winkels vervangen door The Athlete’s Foot

Sneakerketen The Athlete’s Foot opende maandag 30 maart in 50 voormalige Coach-winkels.

The Athlete’s Foot opende maandag 30 maart in 50 voormalige Coach winkels. Alle filialen zijn omgebouwd tot The Athlete’s Foot.

De nieuwe sneakerformule past volgens Euretco beter bij de huidige consument die sport en lifestyle steeds meer met elkaar verenigt. The Athlete’s Foot verkoopt namelijk niet alleen sportschoenen, maar ook sportieve kleding en accessoires van onder meer Puma, Nike en Adidas.

Dit is niet de enige reden dat er gekozen is voor de nieuwe formule. Steve Evers, directeur Formules van master franchisenemer Euretco vertelde eerder al tegen Schoenvisie : “Coach heeft zeer veel baat bij aansluiting bij een sterke internationale partij waar het profijt heeft van gigantische schaalvoordelen.”

Test

De nieuwe sneakerformule is in Nederland in oktober 2014 al getest in twee filialen als concept store in Hoorn en Zoetermeer. In februari werden de Coach winkels in Delft en Helmond wegens succes van de conceptstores al eerder omgebouwd. Vanwege het succes in deze filialen had Euretco vertrouwen om de formule in de resterende vijftig Coach winkels door te voeren.

Groeiplan

Euretco is de master franchisenemer van The Athlete’s Foot in Nederland. De sneakerwinkel sinds december 2012 onderdeel van het Zwitserse Intersport International Corporation. De omzet van de keten bedroeg in 2014 290 miljoen euro. De opening van deze winkels maakt deel uit van een wereldwijd groeiplan van The Athlete’s Foot: het doel van Euretco is van 400 naar 1000 winkels wereldwijd te hebben in 2020. Het bedrijf is actief in 26 landen.