TOP

Vijf one to watch merken die wij hebben gespot bij SEEK

SEEK in Berlijn zit er weer op… Een spannende line-up van upcoming en gevestigde (Nederlandse) merken (neem: O my Bag en Kings of Indigo) zorgden voor twee dagen vol ideeën en inspiratie opdoen, (nieuwe) mensen ontmoeten én goede gesprekken voeren. Textilia tipt vijf one to watch merken die voor het eerst in Berlijn aanwezig waren.

Beeld: Sanje


#1 Open Era 

Onder de noemer tennis is niet alleen een sport, maar een lifestyle trok Open Era onze aandacht. Het Duitse merk zag in 2023 het levenslicht en is opgericht door twee eigenwijze studenten met geen achtergrond in de mode, maar wél een serieuze drive om te ondernemen in de mode. En: een nostalgisch verlangen naar de 90’s… Verwacht: smaakvolle unisex tennispakken voor op de baan en daar buiten en visuals die écht kloppen. 

#3 Sanje 

Afkomstig uit Indonesië, Bali om precies te zijn. Een creatief unisex merk, dat speelse embroideries maakt en perfect in het modebeeld van nu past.  Tijdens SEEK sprak Textilia’s Gina met co-founder Viona en zij vertelde dat het hun doel is om duurzame producten te creëren die de hele dag en nacht gedragen kunnen worden. Elk stuk is met zorg vervaardigd en weerspiegelt de levendige en ontspannen sfeer van *verrassing* Bali. Wil je de kleurrijke collectie live bekijken? Dat kan de gehele maand juli bij multibrand fashion pop-up CAYETAN in Amsterdam (Hazestraat 18). 

#2 Julia Schürmann

Julia pleit voor bewuste aankoopbeslissingen: koop minder maar beter, investeer in goede, duurzame kwaliteit en dingen waar je echt van houdt. Van milieuvriendelijke (linnen)stoffen tot ethische productie: Julia maakt duurzaam stijlvol en voor iedereen. “Slow fashion is eerder een lifestyle!”

#4 Tintoremus

New denim kid in town! Tenminste, bijna. Tintoremus is een natural indigo merk uit Spanje dat in het voorjaar van 2025 wordt gelanceerd, maar ten tijde van SEEK een sneak peek van de collectie prijsgaf. “Tintoremus is een innovatief en duurzaam merk; project, gericht op de productie van natuurlijke kleurstoffen. Wij kweken, extraheren en verkopen natuurlijke indigo en andere natuurlijke kleurstoffen van het Spaanse platteland…” 

#5 The Dyás

Een in Londen gevestigd merkconcept dat kunst verandert in draagbare, verantwoord geproduceerde kledingstukken en accessoires in beperkte oplage. Elk stuk is anders, heeft een unieke print in samenwerking met een opkomend kunstenaar. Voor wie buiten de gebaande inkoop-paden wilt treden, ga je gang met The Dyás.

“SEEK ervaar ik als een exclusief inkijkje in de toekomst van de mode… Waar innovatie en traditie samenkomen en creativiteit geen grenzen kent”, aldus Textilia’s Gina, zij ging voor de tweede keer naar SEEK.