TOP

Nieuwsoverzicht: Petrol Industries viert 35-jarig jubileum, Textilia en Fashion Solution starten samenwerking, EU overweegt afschaffen douanevrijstelling goedkope producten en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Petrol Industries

Petrol Industries viert 35-jarig jubileum met exclusieve collectie

Petrol Industries viert haar 35-jarig bestaan met de lancering van een exclusieve capsule collectie, die vanaf augustus zowel online als in winkels verkrijgbaar zal zijn. Het merk, bekend om zijn hoogwaardige denim casual kleding, benadrukt hiermee zijn toewijding aan vakmanschap, innovatie en duurzaamheid. Deze speciale collectie, die de rijke erfenis van Petrol Industries weerspiegelt, biedt een gunstige marge voor partners en is ontworpen met wederzijds voordeel in gedachten. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van de capsule collectie naar prostaatkankeronderzoek, als onderdeel van hun inzet voor de gezondheid van mannen. Met elke aankoop ondersteunt men niet alleen stijlvolle kleding, maar draagt men ook bij aan de missie om prostaatkanker te verslaan.

Textilia en Fashion Solution starten samenwerking voor modevacatures

Textilia heeft de handen ineen geslagen met recruitmentbureau Fashion Solution. Door deze samenwerking bereiken wij maandelijks meer dan 150.000 modeprofessionals via beide websites, nieuwsbrieven, magazines en social media-kanalen. Profiteer van het bereik van de marktleidende titels Fashion Solution, Textilia en Schoenvisie, en werf personeel in het hart van de doelgroep! Plaats snel en eenvoudig je vacature op vacatures.textillia.nl of op fashionsolution.nl!

EU overweegt afschaffen douanevrijstelling voor goedkope producten

De Europese Unie is van plan om de douanevrijstelling voor producten met een waarde onder de 150 euro af te schaffen, meldt de Financial Times op basis van ingewijden. Naar verluidt wordt later deze maand een voorstel verwacht om deze drempel te schrappen, specifiek voor producten van buiten de EU. De voorgestelde maatregel zal voornamelijk impact hebben op Chinese online retailers zoals Temu, Shein en AliExpress, die veel goedkope producten binnen de EU verkopen. De EU heeft eerder al strengere regels ingevoerd voor Chinese aanbieders, zoals Temu, die nu moeten voldoen aan Europese wetgeving, zoals de Digital Services Act. Dit betekent onder andere dat deze platforms transparantie moeten bieden over de identiteit van verkopers en de werking van hun algoritmes.

Modint roept nieuw kabinet op: verduurzamen is te duur

Modint, de brancheorganisatie van de textielsector, roept het nieuwe kabinet op tot dringende maatregelen om verduurzaming betaalbaarder te maken. Volgens Modint is de concurrentie van goedkopere, niet-duurzame consumentenartikelen uit Azië oneerlijk voor Nederlandse ondernemers die investeren in ‘slow’ fashion. De organisatie pleit voor invoerrechten op kleine zendingen onder de € 150, strengere handhaving op productveiligheid, lagere btw-tarieven op gerecyclede materialen, en meer steun voor circulaire productieketens. Modint benadrukt dat Nederlandse textielbedrijven al actief zijn in duurzame initiatieven, zoals het ontwerpen van producten met een langere levensduur en het bevorderen van textielrecycling.