TOP

Veronique van der Waal wordt nieuwe hoofdredacteur van Sportcult

Met ingang van 1 juli start Veronique van der Waal haar baan als hoofdredacteur voor Sportcult, het vakblad voor de sportdetailhandel.

Veronique heeft na haar studie journalistiek diverse journalistieke functies bekleed bij dag- en weekbladen van Wegener. In de periode 2001-2005  was zij al eerder verantwoordelijk voor de hoofdredactie van Sportcult en voerde daarnaast ook de redactie van Bengels , het vakblad voor kindermode.

Begin 2006 maakte Veronique de overstap naar Lensink Van Berkel Communicatie in Amersfoort, waar zij als coördinator/redacteur aan de slag ging. Bij dit bureau stuurde zij een tiental redacteuren aan en voerde zij het bladmanagement voor meerdere titels. Tevens coördineerde zij de boeken ‘Top ICT-werkgevers’ en ‘Topwerkgevers van Nederland 2006’.

Veronique zal vanuit haar eigen tekstbureau de hoofdredactie van zowel Sportcult als de net vernieuwde site www.sportcult.nl en nieuwsbrieven gaan voeren. De redactie van de multimediale titel Sportcult zal tevens uitgebreid worden met nog een dedicated journalist.

Sportcult behoort tot het Uitgeefcluster Fashion van MYbusinessmedia, dat tevens de vakbladen Textilia, Schoenvisie en Bengels uitgeeft. Alle vakinformatie wordt multimediaal aangeboden via websites, emailnieuwsbrieven en events. De sites worden gemiddeld door 100.000 bezoekers/ondernemers in fashion bezocht die bij elkaar 250.000 pageviews opleveren.