TOP

Trendpresentatie Lidewij Edelkoort zomer 2015: The Gathering

Op 26 november geeft Lidewij Edelkoort haar halfjaarlijkse trendpresentatie. De presentatie voor het zomerseizoen 2015 is getiteld: ‘Gathering’.

Lidewij Edelkoort is een van ’s werelds bekendste en meest vooraanstaande trend forecasters. Met haar intuïtieve begrip en analytische houding voor de wereld om ons heen, is zij als geen ander in staat verbanden te leggen tussen hetgeen er was, er is en zal komen.

De presentatie voor het zomerseizoen 2015 is getiteld: ‘Gathering’. Een prachtige presentatie waarin Lidewij Edelkoort op de voor haar zo kenmerkende wijze de trends en ontwikkelingen in kleur, vorm en materiaal zal tonen. Textiel & fashion zijn onlosmakelijk verbonden met de huidige maatschappij en vormen zo een pictogram van de tijd waarin we leven.

In de aansluitende presentatie: ‘Better, a plan B for the future’ geeft Lidewij Edelkoort haar visie op de lange termijn lifestyle & design trends voor 2015 en verder. Verder krijgt u de gelegenheid om uw eigen vraag te stellen aan Lidewij Edelkoort. 

Of u nu designer bent of directeur, retailer of fabrikant, werkzaam in fashion of  non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en wie trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten. 

Wij hopen u op dinsdag 26 november 2013 te mogen begroeten. U kunt zich inschrijven via onze website www.appletizer.nl. De entreeprijs is € 345,00 per persoon (incl. hand-out, excl. BTW).

 

PROGRAMMA

10.00    registratie en ontvangst
11.00    opening door Maureen Reulink.
11.05    trends zomer 2015

Een ongekend inspirerende presentatie over de kleuren, trends en styles voor het zomereizoen 2015 door Lidewij Edelkoort. De presentatie getiteld ‘Gathering’ is een visueel spektakel, waarbij beelden van sfeer, kleur en vorm elkaar snel opvolgen en wordt gevolgd door een uitgebreide toelichting door Lidewij Edelkoort.

12.30    pauze met lunch
13.30    lifestyle & design trends 2015

In de presentatie ‘BETTER, a plan B for the future’ geeft Lidewij Edelkoort haar visie op de lifestyle & design trends voor 2015 en verder.

14.30    gelegenheid tot het stellen van vragen.
14.45    afsluiting van het officiële gedeelte.
15.45    einde

 

Gathering

In an unstitched society suffering from a long-lasting crisis that has made humans ferociously protective and arrogantly egocentric, it is time for mending and gathering, restoring the fabric of society. To pick up the pieces and bring them together in a multitude of possibilities, a quilt of substance, able to absorb shock.

To layer and weave different entities and characters into one textile of existence, waiting to be embroidered on. To veil one cloth with another in order to give colour to the human condition. To weave flexible geometric patterns into the development of enlightment, able to structure the future. To pleat and fold matter into newer, sharper form, to bring innovative architecture to life and planning to society.

To stitch fresh cottons into female form, lending arobust hand to otherwise light weights or to gather linens into billowing beauty in order to control volume. To frill heavier silks to become amazing spheres of rustling matter, running to the revival of a baroque momentum.

All these interventions on the surface of the fabric of our lives are meant to restore trust and faith in the capacity of humans to work and play together.

To bring talent to the table and share it with all. To celebrate the possibilities that lay in front of us, ever more creative than in the recent past.

_lidewij edelkoort

 

Lidewij Edelkoort

 “People think I am some kind of mystic. Yet all I do is pay attention.”
– Lidewij Edelkoort –

Lidewij Edelkoort is een van ‘s werelds bekendste en meest vooraanstaande trend forecasters. Met haar intuïtieve begrip en analytische houding voor de wereld om ons heen, is zij als geen ander in staat verbanden te leggen tussen hetgeen er was, is en zal komen.

Haar bedrijf Trend Union adviseert een breed palet aan cliënten die haar vragen strategieën te ontwikkelen voor de toekomst van hun bedrijf. De trendboeken die tweejaarlijkse door haar worden gepubliceerd zijn kennisbijbels voor designers, productontwikkelaars en marketing managers van topbedrijven. Tot haar clientèle behoren bijna alle gevestigde bedrijven in mode, automobiel en cosmetica, maar ook steden, ministeries en musea.

Lidewij Edelkoort groeide op in Wageningen, Gelderland en studeerde in Arnhem aan de modeafdeling, onder de bezielende leiding van Elly Lamaker. Al tijdens het afronden van haar studie kwam zij als 21-jarige in dienst bij De Bijenkorf. Het was op deze plek dat Lidewij ontdekte dat ze een bijzonder talent had voor het voorzien van trends en het aanvoelen van de behoefte van de consument. Niet alleen voor het moment zelf maar ook voor de vele jaren erna. Deze gave bracht haar in 1975 naar Parijs. Door vakgenoten en de branche wordt Lidewij Edelkoort gezien als een van de pioniers en grondleggers van haar vak.

Naast haar werk als trend forecaster zet Lidewij zich eveneens in voor Heartwear. Deze non-profit organisatie, twintig jaar geleden opgericht met een groep designer vrienden, biedt uitstervende artisanale technieken uit diverse windstreken waaronder Afrika en India de mogelijkheid om hun werk op een nieuwe manier aan te bieden en te verkopen. Heartwear zet zich daarmee in voor vakmanschap, duurzaamheid en fairtrade.

Daarnaast heeft Edelkoort haar sporen verdiend als chairwoman van de Design Academy Eindhoven, waar ze binnen tien jaar een grote verandering teweeg bracht en het instituut grote internationale erkenning gaf. Deze periode gaf aanleiding tot het maken van exposities en heeft een nieuwe carrière als curator opgeleverd van thematische exposities die design, beeldende kunst en mode verbinden.

Lidewij Edelkoort is op vele manieren geëerd, geroemd en onderscheiden. Times Magazine riep haar uit tot een van de 25 meest invloedrijke mensen in de mode. Ze is twee keer tot ridder verkozen, eerst door de Franse en toen door de Nederlandse staat. In 2012 ontving ze uit handen van HKH Prinses Máxima de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Bij een samenwerkingsproject tussen Louis Vuitton, Erwin Olaf en het Rijksmuseum werd Lidewij genoemd als een van de zeven meest belangrijke culturele figuren in Nederland. Dit alles dynamiseert een carrière die inmiddels 35 jaar beslaat.