TOP

Trend jeans zomer 2014: Festival [foto’s]

Het zomerbeeld in jeans is opvallend romantisch en naturel met een stads ‘grungy’ randje. "Deze ‘hipster’-trend is in lijn met de tijdgeest waarin de consument bewuster winkelt en zich vrijer voelt om een eigen smaak te ontwikkelen", analyseert trendwatcher Jan Agelink.

Pop
“Voor de jongerenmarkt zijn de etnische trends wat minder letterlijk; ze worden toegepast met veel gevoel voor straattaal”, schets Jan Agelink, trendwatcher jeans bij Textilia. “Grafische vlakverdeling op een tekenstripmanier (veel zwart-wit) en veel knip- en plakhandwerk als detaillering en accent. Het silhouet wordt meteen wat meer cartoonesk, met grote tops en korte kleine broeken en eindelijk de doorbraak van de plateaugymp. De sfeer is grappig, vrolijk en optimistisch.” 

Adidas  credit Okini.comConverse via Hypebeast
 

Yvonne Kwok - JS 

Folk
“Kelim, western en grunge resulteren in het vrijheid-blijheidgevoel dat bij deze trend hoort. Gelaagde silhouetten, veel natuurlijke materialen en de nodige franje van leer, touw, raffia of gescheurde reepjes stof. En hier ook plateaus, maar dan onder espadrilles en sandalen.” 

Denim  Supply Ralph Lauren credit  Ahlanlivecom        Sandro Killiwatch credit Lofficiel

credit Higsnobettecom