TOP

Tommy Hilfiger meest gestegen op ranglijst Textilwirtschaft

Het Duitse modevakblad Textilwirtschaft heeft deze week haar jaarlijkse ranglijst van grootste kledingleveranciers in Europa over 2008 bekendgemaakt. Het Nederlandse Tommy Hilfiger is één van de bedrijven die het meest is gestegen in de lijst.

Op de eerste plek staat net als vorig jaar het sportmerk Adidas met een omzet van 4,7 miljard euro. Esprit staat op de tweede plaats met een omzet van 2,7 miljard, gevolgd door Valentino met een omzet van 2,2 miljard. Vier plaatsen gestegen in de lijst is Tommy Hilfiger. Het concern uit Amsterdam staat met een omzet van 1,6 miljard, een stijging van 17,4 procent, nu op de vijfde plaats.

Een aantal kledingleveranciers heeft een grote sprong gemaakt in de lijst door grote omzetstijgingen. Zo had Geox een omzet van 84 miljoen, een stijging van 62 procent ten opzichte van voorgaand jaar. S.Oliver deed het in 2008 ook goed. De omzet steeg van 757 miljoen naar 816 miljoen, een stijging van 7,8 procent.

In de lijst over 2008 zijn 134 ondernemingen vermeld met een minimale omzet van 75 miljoen. Gezamenlijk hebben ze een omzet van 55,4 miljard. Een kleine stijging vergeleken met het voorgaande jaar toen de gezamenlijke omzet 54 miljard bedroeg. De economische crisis toonde in 2008 al de gevolgen voor modeleveranciers. In 2007 zagen de grootste Europese kledingleveranciers de omzet gezamenlijk met zeventig procent stijgen, in 2008 was dit met 57 procent.