TOP

TME: Ellen Draaijer en Yvoline van Kuijk winnen Young Talent Award 2009

De Young Talent Award 2009 by Textilia & TMO is maandag gewonnen door Ellen Draaijer en Yvoline van Kuijk met hun scriptie 'De criteria voor een succesvolle modewebshop'. Volgens de jury 'een kritisch rapport en een goede starthandleiding voor kleine retailers en beginners'. Vorm Martini reikte de prijs uit aan de twee studenten.

De driekoppige jury. Bram van Blijdesteijn van Blijdesteijn Mode, Truus Omta, directeur van TMO en Rosanne Loffeld, hoofdredacteur van Textilia hadden de drie scripties kritisch doorgelezen en kwamen uiteindelijk tot de scriptie van Draaijer en Van Kuijk.

De prijs, een reis naar modebeurs Bread & Butter in Berlijn, werd uitgereikt door Johan Rietsema van Vorm Martini, het Groningse bureau dat zo succesvol is in het creëren van ruimtelijke concepten. 

De andere genomineerden voor de Textilia Young Talent Award waren Mayke Bolle en Hanneke van Rijsewijk met hun scriptie ‘Stuck in the middle; change or disappear’, en Lotte Hof en Esmee Blaazer met hun scriptie ‘Online Service Netwerk.