TOP

Tips voor mannen met een grotere kledingmaat

Grappig eigenlijk. We proberen altijd uniek te zijn. Niet zoals een ander. Als het op kledingmaten aankomt, dan hopen we juist weer bij het gemiddelde te horen. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Jij bent immers niet gemaakt om in kleding te passen. Kleding moet jou passen. Mensen zijn er nou eenmaal in alle soorten en maten. Je hebt heren met een buikje, brede heupen, een kort postuur, extra gespierd of juist erg fijntjes waardoor veel maten niet goed vallen. Soms best lastig om dan de juiste kleding te vinden. Goed voor je zelfvertrouwen is dat zeker niet. Daarom in dit artikel enkele tips voor mannen met een grotere kledingmaat. En geloof ons, mooie grote maten herenkleding is echt te vinden!

Kies de juiste maat

Veel mannen met een wat breder postuur komen in de verleiding om dit zoveel mogelijk te verbergen. Bijvoorbeeld door zich te hullen in oversized kleding of kleding die gewoon enkele maten te groot zijn. Dit is helemaal niet nodig. Je hoeft niet ook nog eens maten groter te kopen dan je nodig hebt. Jouw maat hoort perfect bij jouw lichaam aan te sluiten. Kies daarom de maat die bij je past. Niet te groot en niet te klein. Een grote maten polo heren mag best iets meer van je lichaam laten zien. Door de juiste maat te kiezen, flatteer je je lichaam. Oversized laat je er vaak juist veel voller uitzien.

Heb je geen flauw idee welke maat je nodig hebt? Laat je dan gerust adviseren in de winkel. Deze mensen zijn er om je te helpen. Zij hebben veel verstand van mode en kunnen precies vertellen welk kledingstuk je het beste past. Je kunt ook gewoon meerdere maten meenemen en aanpassen. Op die manier zie je direct welke maat het mooist valt.

Verkijk je niet op de maat. Deze verschillen namelijk per merk en soms zelfs ook per kledingstuk. Passen is dus de enige manier om achter jouw maat te komen. Koop je online? Kijk dan wat het retourbeleid is en maak gebruik van een maattabel.

De moosite kleuren

Iedereen weet dat zwart mooi staat bij een voller lichaam. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen kleur in je outfit mag gebruiken. Kleur kan soms ook helpen om af te leiden van de zones die je liever minder zichtbaar maakt. Vind je bijvoorbeeld je buikje minder mooi? Kies dan voor een felle broek, muts of sjaal. Op die manier verleg je de aandacht naar lichaamsdelen die je wel wil benadrukken.

Pas wel op bij het gebruik van patronen. Sommige patronen kunnen je figuur veel minder mooi uit doen komen. Dit geldt voor iedereen. Ook al ben je enorm slank, sommige patronen zijn nou eenmaal gewoon niet zo flatterend. Goed om daar rekening mee te houden. Gebruik liever klassieke kleding zonder al te veel grote en drukke patronen.