TOP

Tips om uw kledingwinkel meer naamsbekendheid te geven!

Heeft u een eigen kledingwinkel en wilt u graag meer naamsbekendheid krijgen? Lees dan gauw verder. Hieronder vindt u een aantal tips over hoe u meer naamsbekendheid kunt krijgen voor uw kledingwinkel.

Laat uw merk terugkomen bij het personeel

U ziet het vooral bij de wat grotere kledingwinkels en merken, personeel dat allemaal kleding draagt waarop het merk van de winkel te zien is. Dit geeft mensen gelijk het gevoel dat ze in een bepaalde winkel zijn. Mensen koppelen de merknaam zo sneller aan de winkel en daardoor kunt u meer naamsbekendheid krijgen. Daarom is dit ook een zeer geschikte manier voor de wat kleinere kledingwinkels om meer naamsbekendheid te krijgen. Een goed voorbeeld van het laten zien van uw merknaam in kleding kan zijn om T-shirts te bedrukken met uw merknaam. Daarmee creëer je in een handomdraai een gepersonaliseerde en individuele look. Dit is erg eenvoudig te regelen en hoeft niet veel te kosten.

Promoties en evenementen organiseren

Bekendheid geven aan jouw kledingwinkel betekent ook dat je aanwezig moet zijn op de plaatsen waar jouw doelgroep zich bevindt. Zoals markten en braderieën, maar ook op beurzen en andere evenementen. Natuurlijk kunt u ook en evenementen organiseren die de aandacht trekt en de potentiele klanten motiveren om jouw winkel te bezoeken.

En promoties?

Nieuwe klanten aantrekken en meer bekendheid werven voor jouw winkel, doe je ook door het organiseren van promoties. Maak gebruik van verschillende promotiemateriaal zoals brochures, kaartjes, posters of gepersonaliseerde flyers die verspreid worden om mensen te attenderen op wat jouw kledingwinkel te bieden heeft.

Ja, u zou kunnen denken dat dit marketinginstrument ouderwets is, maar het doet nog steeds wonderen en bereikt een groot aantal potentiële klanten.

Adverteer op social media

Een andere manier die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt voor het verkrijgen van naamsbekendheid is adverteren op social media.

Alle grote ketens doen dit al jaren en de laatste tijd komen er ook steeds meer kleinere merken en ketens die adverteren op social media. Het adverteren kan bijvoorbeeld heel gericht naar alleen mensen uit uw omgeving. Zo verkrijgt u erg makkelijk naamsbekendheid. U zult hier wel wat budget voor vrij moeten maken, want online adverteren wordt steeds prijziger. Maar dat is het zeker waard!

Schrijf een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief schrijven is ook een veel gebruikte manier om naamsbekendheid te verwerven. Veel bedrijven hebben een mailinglijst van mensen die al eerder bij hen hebben gewinkeld of die zich ingeschreven hebben voor de mailinglijst. Bedrijven schrijven dan bijvoorbeeld elke week of elke maand een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes over hun winkels en het assortiment. Dit is een fijne manier om meer naamsbekendheid te krijgen. Mensen krijgen een informatieve mail met een aantal nieuwtjes over het bedrijf en ze worden niet gepusht om iets te kopen. Zo’n mail komt dan ook heel vrijblijvend over en dat vinden mensen fijn. Op die manier krijgt je merk gratis positieve naamsbekendheid. Wie wil dit nou niet voor zijn bedrijf?!

Ga samenwerken met andere bedrijven

Een andere manier om meer naamsbekendheid te creëren voor uw kledingwinkel is door een samenwerking aan te gaan met andere bedrijven. Klanten van andere winkels kennen uw kledingwinkel bijvoorbeeld nog niet, maar als u een samenwerking aangaat met een van deze winkels krijgt u meer naamsbekendheid. Dit kan zowel voor uw winkel als de winkel waar u de samenwerking mee aangaat erg positief uitkomen!

Een lokale club of vereniging sponsoren

Wat dacht u van het sponsoren van een sportteam of een lokale sportclub? Dit kan de ultieme manier zijn om uw naam bekend en zelfs beroemd te maken, de kers op de taart zijn als wij het hebben over het opmerkzaam maken van uw zaak. Niet alleen de bedrukte T-shirts met uw naam erop, maar ook banners of vlaggen kunnen uw naam promoten.

Er zijn nog vele manieren om uw kledingzaak bekend te maken. Na het lezen van deze blog heeft u vast inspiratie opgedaan om uw kledingwinkel meer naamsbekendheid te geven!