TOP

The New Shoppingbag: mooi alternatief voor plastic tasjes

‘Een tovertas’, zo wordt het iconische ontwerp van de Nederlandse Susan Bijl in de modewereld genoemd. Hij is ijzersterk en alles past erin – van naaimachines tot dozen wijn. Met het plastictasjesverbod voor de deur is The New Shoppingbag een ideaal cadeau voor de feestdagen.

Verminder plastic afval, voeg kleur toe aan je leven. Dat is het motto waar Susan Bijl voor staat, zowel het tassenmerk als de vrouw die vijftien jaar geleden The New Shoppingbag bedacht. In Textilia 11, 2015 lees je een interview met haar. “Door een product te maken voor dagelijks gebruik in aansprekende kleurcombinaties, inspireren we mensen om sleur te doorbreken en zichzelf te verrassen”, verklaart Bijl haar motivatie. Ze is er trots op al zoveel jaar te kunnen bestaan van één product. Want de tas verandert nooit, de kleuren wel.

Plastictasjesverbod

Op 1 januari 2016 wordt het plastictasjesverbod van kracht. Hoewel de ‘Susan Bijl’-tas een fantastisch alternatief zou zijn, denkt Bijl zelf dat haar product daarvoor te duur is. “En we zullen nooit een logo plaatsen. In het verleden hebben we wel eens logokleuren gebruikt. Die tas is toen in de collectie opgenomen. De enige optie is denk ik om de tassen in te kopen en via een display op de toonbank als alternatief voor de plastic tas te verkopen.”

Bijverkoop

Een prima idee. Bovendien is de handige, opvouwbare tas in vele kleurcombinaties ideale bijverkoop voor de feestdagen. Naast de collectie Forever, die altijd uit voorraad leverbaar is, is er elk jaar een nieuw kleurthema. Voor 2016 is dat Interiors, geïnspireerd op Bijls eigen interieur. Ook is er een laptoptas op komst, de New Pouch.

Milieuvriendelijk

Verkooppunten variëren van museumwinkels tot modezaken, warenhuizen en creatieve boekwinkels. Susan Bijl werkt met milieuvriendelijke verf en de ripstop nylon uit Taiwan heeft het Bluesign-label. De duurzame tas, die wel acht jaar meegaat, is verkrijgbaar in de maten S, M en L.

Inkoop via: 06-41307972 (Jane Craig van agent Galerie01) of 010-7510779 (Susan Bijl-winkel/kantoor)

 

Wil je meer weten over The New Shopping Bag van Susan Bijl? Maar nog geen abonnement op Textilia? Bekijk hier de mogelijkheden om abonnee te worden van het magazine en toegang te krijgen tot de exlusieve content op de website.