TOP

The Brandery: 51% meer bezoekers

De beurs The Brandery in Barcelona heeft afgelopen januari-editie bijna 15.000 bezoekers getrokken. Dat is de helft meer dan de eerste editie in zomer 2009. Komende zomer moet de beurs nóg meer groeien.

Nadat Bread & Butter aankondigde Barcelona te verlaten en terug te keren naar Berlijn, werd al snel een nieuwe modebeurs in het leven geroepen door Fira de Barcelona in samenwerking met de gemeente: The Brandery. Locatie is Montjuïc, onderdeel van beurscomplex Fira de Barcelona, waar Bread & Butter ook werd gehouden.

Op de tweede editie van The Brandery, van 27 tot en met 29 januari 2010, stonden meer dan 160 merken, waarvan de helft uit Spanje. Daarnaast stonden er een groot aantal jonge Spaanse designers in het gedeelte 080 Barcelona Fashion. Nieuw waren merken als La Martina, 55 DSL, Le Temps de Cerises en Björn Borg. Ook Spaanse toppers als Custo Barcelona, Desigual en het van oorsprong Spaanse Lois Jeans waren present.

De beurs was deze tweede keer 2x zo groot en trok 51% meer bezoekers. Er kwamen 14.600 bezoekers, waarvan de helft uit het buitenland. Met name Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk waren goed vertegenwoordigd.

De volgende The Brandery is van 27 tot en met 29 juni 2010.