TOP

Taft Shoes is terug

Taft Shoes – de schoenenketen die begin dit jaar nog failliet werd verklaard – is weer terug op de Nederlandse kaart.

Kalverstraat 109 in Amsterdam, Grote Houtstraat 35 in Haarlem en Gedempte Gracht 11 in Zaandam. Dat zijn de drie plekken waar Taft Shoes weer opduikt. De schoenenketen werd op 6 januari 2015 failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank maar de derde generatie is verheugd om Taft Shoes weer op de kaart te zetten. Zo laat het bedrijf via een persbericht weten: “De familie was terughoudend om hiermee in een vroeg stadium naar buiten te treden. Dit heeft hier en daar in de markt geleid tot onduidelijkheid die nu definitief is weggenomen.”

Sinds 2 september zijn de filialen in Amsterdam en Haarlem geopend, die in Zaandam opent op 1 oktober.

Vooruitlopen

Taft Shoes wil weer doen dat het voorheen ook al deed: vooruitlopen op de mode en aparte schoenen brengen. “Volgens Taft Shoes lukt dat alleen door te anticiperen op veranderingen in de markt en ook door regelmatig risico’s te durven nemen.”

Faillissement

Taft Oscar B.V., het moederbedrijf van Taft Schoenen, werd op 6 januari failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank. Volgens curator A. van den End hebben de ontwikkelingen op de markt Taft de das omgedaan. “Taft Schoenen had te veel last van concurrentie op de schoenenmarkt”, verklaarde curator A. van den End. Taft had op het moment van faillissement elf winkels in Nederland.