TOP

T-shirts bedrukken? Gebruik deze tips!

Een t-shirt laten bedrukken kan verschillende doeleinden hebben. Of je nou een een aspirant modeontwerper bent, een muzikant die meer merchandise wilt verkopen, of aan het werk bent voor een goed doel, een succesvol t-shirt kan helpen om je doelstellingen te bereiken. In dit artikel nemen we enkele belangrijke factoren onder de loep waarmee je rekening moet houden bij het ontwerpen van je volgende t-shirt. Denk hierbij aan het begrijpen van het doel van je product, het onderzoeken van je markt en het overwegen van de kracht van woorden.

Creëer een emotionele reactie

Bij het ontwerpen van een t-shirt is het belangrijk dat je met het ontwerp een emotionele reactie oproept bij je doelgroep. Probeer daarom elk element van je t-shirt te beschouwen als een gespecialiseerde taak. Een goed t-shirt kan immers jarenlang gedragen worden en jouw boodschap met delen met de rest van de wereld. Bedenk welk concept jouw t-shirt zo speciaal maakt en probeer dit zoveel mogelijk te koppelen met de desbetreffende doeleinden.

Onderzoek de markt

Om tot een geslaagd ontwerp te komen, kan het helpen om relevante t-shirts te bekijken van andere ondernemingen in dezelfde markt. Probeer te achterhalen wat de kracht van de boodschap is en hoe het ontwerp precies in elkaar zit. Het is natuurlijk niet te bedoeling om ontwerpconcepten klakkeloos te kopiëren, maar door te kijken naar wat anderen maken, kan je inspiratie opdoen voor je eigen ontwerp. Essentiële elementen om over na te denken zijn onder meer de boodschap, het logo, de afdrukkwaliteit en de eventuele details zoals een kraag of een handig voorzakje. Om deze keuzes beter te kunnen bepalen , is het belangrijk dat je het ontwerpconcept koppelt met je voornaamste doelstellingen.

Het is tevens belangrijk om te kijken met welke drukkerij je in zee gaat. Ben je op zoek naar expertise om jouw t-shirts kwalitatief en betaalbaar te laten drukken? Kijk dan eens op Omnishirt – Kleding bedrukken voor meer informatie.

Neem de tijd voor je ontwerp en vraag om feedback

Voordat je het ontwerp van je t-shirt laat afdrukken, zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om alle ontwerpelementen te evalueren. Vraag jezelf af of jouw boodschap goed leesbaar is en overeenkomt met de vormgeving. Check extra of jouw ontwerp is voorzien van de juiste plaatsing en vraag om feedback naar mensen binnen je doelgroep. Door feedback te verzamelen, betrek je de doelgroep actief bij het ontwerpproces en heb je een hogere kans om hun kleding- en levensstijl aan te spreken.