TOP

Summum opent nieuwe brandstore, Retailsector houdt zich in ondanks prijsverlagingen grote ketens, Dockers lanceert Dockers GO

Summum opent nieuwe brandstore in Groningen, Retailsector houdt zich in ondanks prijsverlagingen grote ketens, Dockers lanceert Dockers GO. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 7 februari.

Beeld: Summum

Summum opent nieuwe brandstore in Groningen

Nederlands modelabel Summum opent binnenkort een nieuwe brandstore in het hart van Groningen, waarmee het zijn boetiekcollectie nu ook naar het noorden uitbreidt. Gelegen aan het Akerkhof, biedt de winkel shoppers uit de regio de mogelijkheid om zich zowel online als fysiek onder te dompelen in de kenmerkende sfeer, kwaliteit en diverse collecties van het merk. De winkel presenteert de nieuwste collecties van alle Summum-lijnen, waarbij de focus ligt op het inspireren van vrouwen om een garderobe samen te stellen die voor hen werkt. De officiële opening van de brandstore, gepland op 16 februari, biedt mode-liefhebbers en enthousiaste shoppers de gelegenheid om de nieuwste Summum-collectie te ontdekken, te toosten op deze mijlpaal en te genieten van de unieke sfeer die Summum te bieden heeft. Het Amsterdamse Summum staat voor easy-to-wear collecties, een mix van trends met tijdloze klassiekers, en streeft naar het creëren van een wereld waarin vrouwen elke dag kunnen stralen met stijlvolle en draagbare kleding.

Dockers lanceert Dockers GO

Dockers lanceert Dockers GO, een duurzame kledinglijn met tennisser Gaël Monfils als gezicht. De collectie bevat COOLMAX Ecomade-technologie, een ademend materiaal voor thermoregulatie. De lijn, die gemaakt is van gerecycled materiaal, bevat veiligsheidszakken en biedt flexibiliteit voor dagelijks gebruik. De dynamische levensstijl van Gaël Monfils, zijn vitaliteit en veelzijdige interesses sluiten naadloos aan bij de collectie. Naast zijn tennisvaardigheden, belichaamt hij de ‘Stijl In Beweging’-spirit van Dockers GO. De nieuwe kledinglijn is beschikbaar vanaf 7 februari. “Met kledingstukken die er net zo goed uitzien als ze aanvoelen, is de Dockers GO-collectie de ultieme combinatie van stijl en functie die is gemaakt om met je mee te bewegen gedurende de dag, wat er ook op de agenda staat. Ga overal heen, doe alles en zie er geweldig uit terwijl je het doet.” Aldus Nic Rendic, de wereldwijde creatief directeur van Dockers.

Retailsector houdt zich in ondanks prijsverlagingen grote ketens

Ikea en Action hebben onlangs prijsverlagingen doorgevoerd voor duizenden producten, deels vanwege gedaalde transport- en materiaalkosten. Toch lijken andere winkelketens dit voorbeeld niet snel te volgen, zo blijkt uit een bericht op de NOS site. Problemen op de Rode Zee hebben geleid tot een verdubbeling van containerprijzen, waardoor het duurder is om goederen uit Azië te halen. Onzekerheid over de duur van deze situatie weerhoudt bedrijven van grootschalige prijsverlagingen. De transport- en materiaalkosten hebben invloed op de marges, maar in de retail zijn stijgende loon- en huurkosten nog van veel groter belang. De algemene verwachting is dat prijzen niet snel op het niveau van voor de pandemie zullen terugkeren.

Nederlands damesmode merk Vanilia opent archivestore in Rotterdam

De Vanilia winkel aan de Beurstraverse (koopgoot) in Rotterdam wordt op 10 februari tijdelijk omgetoverd tot een archivestore, waar mode-items uit eerdere collecties met kortingen tot wel 60% worden verkocht. Dit initiatief is ontstaan nadat Vanilia recentelijk een nieuwe boutique heeft geopend op de Meent. Het pand aan de Beurstraverse blijft geopend tot juni.