TOP

Summer Check

Ruiten zijn bij uitstek een dessin wat in de winter veel gebruikt word. De afgelopen wintershows zagen we ruiten in overvloed. In nieuwe en gevarieerde vertalingen. Ook op de beurzen voor de zomer waren veel ruiten te zien, in nieuwe en zomerse vertalingen…

Ruiten zijn er in vele verschijningsvormen, en de meeste zijn goed te gebruiken voor de zomer. Natuurlijk de zomerse madrasruit, deze vooral gecombineerd met etnische dessins  en invloeden. Ook de BB en Vichy-ruitjes zijn duidelijke en veel gebruikte zomerruitjes, deze kunnen uit hun vertrouwde omgeving van lieve bloesjes gehaald worden door bijvoorbeeld western-belijning of trendy tops en jurken met roesjes of volants.

De schotse ruit, in grote en kleine variaties, vertaald naar poplin zijn geschikt voor getailleerde stoerdere blouses, maar ook hier is de lol juist om er wat anders mee te doen, zoals bijvoorbeeld een jurkje, of een gedrapeerde top.

Niet alleen de vormen, maar ook de kleuren van gebruikte ruiten wijken af van het traditionele, we zien het bekende  rood en zwart/grijs tot combinaties met felgekleurde accenten. Ook ruiten gecombineerd met kleine bloemdessins geven een modische draai aan lieve bloemen.

Juist de niet meest voor de hand liggende combinaties, in materiaal, vorm en  kleur geven dit dessin een trendy en frisse zomerse uitstraling!

Check your summer wardrobe!