TOP

Suittruck breidt uit met trucks, Mr. Porter werkt samen met Cucinelli en Suistudio gaat de grens over

Mobiele pakkenverkoper Suittruck wil volgend jaar uitbreiden met zes trucks, zodat heel Nederland en België voorzien kunnen worden. Verder: het Nederlandse mannenkledingmerk Suitsupply heeft plannen om zijn vrouwenmerk Suistudio verder uit te rollen, HEMA opent eerste shop-in-shop in warenhuis NEXT in Londen en Mr Porter heeft een speciale collectie gelanceerd met Brunello Cucinelli. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 12 september 2018.

Suittruck wil volgend jaar overal zes trucks in Nederland in België

Mobiele pakkenverkoper Suittruck wil volgend jaar uitbreiden met zes trucks, zodat heel Nederland en België voorzien kunnen worden. Binnen vijf jaar wil het bedrijf zijn debuut maken in de Verenigde Staten, zegt oprichter Rutger Vlaming in RetailTrends. Suittruck ging iets minder dan een jaar geleden van start en verkoopt inmiddels gemiddeld vijf pakken per week. Dat moeten er dit jaar minimaal tien worden, zegt Vlaming. Over vijf jaar wil de rijdende pakkenspecialist ook in New York actief zijn. “Dat klinkt ambitieus, maar je moet jezelf blijven uitdagen.”

Suitsupply zet in op internationale expansie Suistudio

Het Nederlandse mannenkledingmerk Suitsupply heeft plannen om zijn vrouwenmerk Suistudio verder uit te rollen. Het pakkenbedrijf lanceerde zijn vrouwenkledingconcept in 2017 en is nu klaar voor wereldwijde expansie. Suistudio heeft onlangs filialen geopend in Frankfurt en Milaan, evenals een flagshipstore van meer dan 4000 vierkante meter in het hart van Soho in New York City. Volgens het merk hebben de recente openingen geleid tot het definiëren van de marktpositie en retailstrategie. Suistuio is ook van plan om tegen eind 2018 in Parijs te starten en onderzoekt de mogelijkheden in Noord-Amerika.

HEMA opent eerste shop-in-shop in warenhuis NEXT in Londen

HEMA heeft voor het eerst in haar bestaan een shop-in-shop geopend. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De winkel is te vinden in het gerenomeerde warenhuis NEXT, op Oxford Street, de belangrijkste winkelstraat van Londen en één van de meest iconische winkelstraten ter wereld. De shop-in-shop is de 9e winkel van HEMA in Londen en is gevestigd op de eerste verdieping van het warenhuis. Het assortiment zal bestaan uit de categoriën: eten, kado, kind en persoonlijke verzorging.

Pakkenwinkel opent deuren in Bilderdijkstraat

Op de hoek van de Bilderdijkstraat en de De Clercqstraat in Amsterdam komt pakkenwinkel Pskkend. In een voormalige bankfiliaal opent Pakkend in oktober de deuren. Bij Pakkend kunnen klanten terecht voor maatpakken, op maat gemaakte jasjes en maatshirts. Ook biedt de winkel kant-en-klare pakken. Pakkend heeft ook een filiaal in de Roelof Hartstraat in Zuid. De komst van het pakkenbedrijf markeert de razendsnelle veranderingen in de buurt, met veel nieuwe horeca en huizenprijzen die de pan uitrijzen, aldus de Amsterdamse website De Westkrant.

Nieuwe collectie van Mr. Porter met Bruno Cucinelli

Mr Porter heeft een speciale collectie gelanceerd met het debuut van een 60-delige overgangsgarderobe van dag-naar-avond van Brunello Cucinelli. De collectie omvat 35 stuks prêt-à-porter, plus acht paar schoenen en 17 accessoires – allemaal ontworpen met wat wordt verteld: “de ingetogen, ontspannen en luxe benadering van alledaagse kleding en multigenerationele stijl van Brunello Cucinelli. ” De collectie is niet goedkoop: 325 dollar voor een cashmere-stropdas, of 11.995 dollar voor een double-breasted jas.