TOP

Suitsupply ontwerpt outfit voor spelers en fans Olympische Spelen

Suitsupply heeft het officiële tenue voor de Oranje-sporters op de Olympische Spelen ontworpen. Maar dat is nog niet alles, de pakkenmaker verkoopt de items ook aan fans via een pop-up store in het Holland Heineken House in Londen.

De Nederlandse sporters zullen het tenue vrijdag 27 juli tijdens de openingsceremonie dragen. De outfits zijn een eerbetoon aan typisch Engelse sporten zoals cricket en tennis. Zo is er voor zowel de mannen als de vrouwen een set met de kleuren van de Nederlandse vlag op een gebroken witte cricket knit. Daarnaast zijn er voor de mannen blauw gestreepte shirts en knitted ties.

Voor de vrouwen is er een sexy, blauw jurkje verkrijgbaar dat geïnspireerd is op Emma Peel uit de Britse jaren ’60 televisieserie de ‘Avengers’. Eyecatcher is de klassieke Engelse trenchcoat in uiteraard knaloranje. Ook de typische Engelse humor ontbreekt niet in de collectie. Zo worden oversized, zijden tulp op de kledingstukken gedragen.

Locatie
De pop-up store van Suitsupply staat in het Noord-Londense Alexandra Palace, een historische locatie die door locals ook wel Ally Pally wordt genoemd. Op deze plek staat het Holland Heineken House; dé plek zijn waar Nederlandse supporters en sporters samenkomen om de wedstrijden te bekijken en de overwinningen te vieren.