TOP

Street- en activewear op de komende beurzen: wie, wat én waar? Deel #2

Nog even en het nieuwe oriëntatie- en inkoopseizoen barst los. Grote kans – gezien het aanbod van verschillende events – dat outdoor-, street-, activewear en urban mode opvallende aandachtstrekkers worden. De belangrijkste locaties, tips en nieuwtjes op een rij. 

Voor wie alle beursreizen al heeft geregeld én voor diegenen die nog denken aan een last minute tripje: nog even een selectie van de belangrijkste feiten en weetjes.Zie voor meer informatie ook Textilia #12, de editie met alles over Beurzen en Kleuren. 

Waar Premium, Berlijn

Wanneer 16-18 januari 2018

Wat De Premium Group (waarin ook Seek, Bright en Show & Order) vraagt nadrukkelijk aandacht voor jonge, vooruitstrevende merken. Hiermee reikt de eventorganisator retailers middelen om meer verrassing te bieden qua collecties. Op Premium presenteert het onder meer Templa Projects dat nieuwe hybride sportswear maakt, een combinatie van ski- en uitgaansmode.

Wie De jonge talenten Kenneth Ize, Maison Héroine, Morotai, Templa Projects, Ksenia Schnaider, Aybi en Veecollective. Verder: Anerkjendt, Alpha Studio, Colmar, North Sails en Guess Sport.   

 

Waar Modefabriek, Amsterdam

Wanneer 21-22 januari 2018

Wat Modefabriek grijpt het nieuwe seizoen aan voor een aantal conceptuele veranderingen. De hoofdingang bevindt zich dit keer niet bij de centrale hal, maar iets naar rechts daarvan. Na de entree vind je direct mannenmode, van (ath)leisure tot formeel. Centraal element vormt ‘the strip’: op of langs deze lange loper zijn er diverse bezienswaardigheden (o.a. een ode aan het statement T-shirt) en activiteiten als trendtalks van onder andere David Shah.

Wie Onder andere 24Colours (dat net een winkel in Utrecht heeft geopend), Elvine, Fjallraven, Liverpool Jeans, Fiamme, Amsterdenim, Atlantic Stars, Ballin, Denim Hunter, Kuyichi, M.O.D.

 

Waar Soul Salon, Amsterdam

Wanneer 21-22 januari 2018

Wat De tweede editie van Soul Salon is groter van opzet dan het debuut afgelopen zomer. Alles draait om het bieden van een ‘blik op de toekomst’. Wat betreft mode, dat veelal een duurzame inslag heeft, maar ook qua business, waar kennis delen een belangrijke factor is. Het assortiment is divers, net als de verschillende activiteiten, die binnenkort worden bekendgemaakt via de site. Op zondag 21 januari is er de prijsuitreiking van de Dutch Retail Story Telling Awards. Handig: er is een pendeldienst tussen het Westergasterrein waar Soul Salon wordt gehouden en Modefabriek in Rai Amsterdam.  

Wie o.a. Frisur, Mud Jeans, Loop.alife, Bufandy, Clumpy’s, Antonio Verde Eco, Mandala Yogawear, Dear Tee, Green Tee.

 

Waar Ispo, München

Wanneer 28-31 januari 2018

Wat Een groot deel van de Ispo richt zich op het functionele sportsegment. Toch is gezien het groeiende aandeel in modische activewear- en athleisure dit platform een reisje waard voor wie meer aandacht wil geven aan dit segment. In hal A4, A5 en B1 ligt de nadruk op het urban-segment met verschillende aspecten van streetwear; van kleding en schoenen tot accessoires.

Wie onder meer Fjällräven, Desigual, Bergans of Norway, Birkenstock, Bogner, Falke, Barts.

 

Waar Revolver, Kopenhagen

Wanneer 31 januari – 2 februari 2018

Wat Kopenhagen is altijd een bron van inspiratie. Alleen het straat- en winkelbeeld doet al een hoop. Maar de beurzen, waaronder Revolver, middenin de stad, bieden een ruim gesorteerd en actueel assortiment met veel street- en activewear.

Wie onder andere Blanche (duurzame denim), Norse Projects, Wood Wood, Hope, Henrik Vibskov, Art Comes First, Wesc, Isnurh, Band of Outsiders en Sunnei.