TOP

Start-up! Streetlab Business Case van start

Streetstyle-platform Streetlab is weer terug. Volgende week dinsdag staan met name jonge, beginnende ontwerpers in de schijnwerpers.

Want succesvol afstuderen aan een mode-opleiding is één ding, maar een eigen business opstarten is een compleet andere wereld, met alle vragen en problemen die je kunt bedenken. Streetlab helpt een handje.

In ‘Start-up! Streetlab Business Case’ geven professionals en adviseurs van de Belastingdienst, Kamer van Koophandel, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en een advocatenkantoor tips en trucs over het opstarten van je eigen bedrijf(je). Allerhande onderwerpen als eenmanszaak, copyright, trademarks, rechtsbijstand en webshops komen langs. Er is helaas maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Streetlab biedt sinds 2005 op verschillende manieren een podium aan jonge designers en street artists door de organisatie van events, festivals en bijeenkomsten met performances, shows en exposities. In september van dit jaar keerde het platform weer terug naar Nederland, na uitstapjes naar Rusland, Istanbul en New York, met een evenement in het nieuwe Amsterdam Bijlmer-station tijdens de 4 Weeks of Free Designdom, met als titel ‘Made in Zuidoost’.

De Start-up! Streetlab Business Case vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Streetlab is een initiatief van organisatie Premsela en De Cultuurfabriek.