TOP

Sneakers4u strikt honderdste winkel

Het Nederlandse schoenenplatform Sneakers4u heeft de honderdste winkel aan zich weten te binden. “Het plafond is nog lang niet in zicht.”

Honderd winkels zijn sinds kort gebonden aan Sneakers4u. Op het Nederlandse schoenenplatform worden momenteel meer dan 14.000 sneakers aangeboden van meer dan 2.000 merken uit alle hoeken van de wereld. Klanten kunnen hiertussen gericht zoeken naar het juiste model voor de laagste prijs.

Internationale groei

Voor oprichter Mark van den Ing stopt het niet bij honderd aangesloten winkels. “Het plafond is nog lang niet in zicht”, laat hij in een persbericht weten. Het bedrijf verwacht binnenkort naar de 150 webshops te gaan. “Het lukt steeds vaker om juist kleine en exclusieve winkels aan ons te binden. Niet alleen in Nederland. Door de samenwerking aan te gaan met webshops uit landen als Groot-Brittannië, Japan, de Verenigde Staten en China biedt Sneakers4u merken die geen enkele andere winkel in Nederland kan bieden. De eerste stappen naar een wereldwijd platform zijn op deze manier gezet.” Van den Ing zou het mooi vinden als Sneakers4u zo internationaal wordt dat ook Nederlandse merken via de website aan buitenlandse consumenten worden verkocht.

Sneakers4u

Sneakers4u werd opgericht door Mark van den Ing in het Gelderse Otterlo. “Het viel mij in 2012 op dat het ontzettend omslachtig is om via door Google gevonden websites specifieke wijnen te bestellen. Ik kreeg het idee om alle wijnleveranciers en slijterijen op één platform samen te brengen.” Later werd dit idee vertaald naar een website voor streetwear en snowboards waar vooral de sneakers het goed deden. Daarom is Van den Ing in de zomer van 2014 gestart met een website die speciaal om sneakers draait.