TOP

Shirts Nederlands elftal bekend

De Nike shirts waarin het Nederlands elftal tijdens het WK in Zuid-Afrika speelt, zijn bekend geworden. Het gaat om strakke modellen die vrij eenvoudig zijn vormgegeven, met ronde hals en korte mouwen.

Het thuisshirt is oranje met twee dunne witte strepen aan de zijkanten en heeft een ronde zwarte hals. De mouw heeft een zwarte streep. Het uitshirt is wit met een ronde blauwe hals en een dubbele blauwe en rode strook, die in een V-vorm over de borst loopt. De shirts zitten nauwsluitend om het lichaam.

Geen geheim
Als het aan Nike had gelegen, waren de shirts nog geheim gebleven tot aan de officiële presentatie. Toch zijn deze modellen nu al op internet te vinden, omdat Nike de shirts in het Europese modellenregister had laten inschrijven. Via de website van dit register kunnen de modellen gewoon door iedereen bekeken worden. Ook de nieuwe shirts van Brazilië, Portugal en de Verenigde Staten zijn via de site al te zien.

Op 3 maart 2010 draagt Oranje het WK-uitshirt voor het eerst, tijdens een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten in de Amsterdam Arena.