TOP

Selfmade talks x studio Anneloes inspireert met 2e ‘Works anywhere’ traditie, Protest introduceert het Protest FUN(D), Koningin Máxima bezoekt Schoenenkwartier

Selfmade talks x studio Anneloes inspireert met 2e 'Works anywhere' traditie, Protest introduceert het Protest FUN(D), Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt het Schoenenkwartier. Dit lees je in het nieuwsoverzicht van 3 april.

Beeld: Annebel Eppinga

Selfmade talks x studio Anneloes inspireert ambitieuze vrouwen met 2e ‘Works anywhere’ traditie 

Op 28 maart vond de tweede editie van The Self-Made Talks x Studio Anneloes plaats, waarbij ambitieuze vrouwen samenkwamen voor een inspirerend evenement met het thema ‘Works Anywhere’. Het evenement, gehouden op het hoofdkantoor van Studio Anneloes, bood een platform voor kennisdeling, netwerken en empowerment. Met een indrukwekkende line-up van sprekers was het evenement een bron van inspiratie voor vrouwelijke professionals. Fadime Elvan, Managing Director bij Coty Benelux, deelde in een interview waardevolle inzichten over de kracht van marketing en het belang van een sterke eerste indruk. Internationale expansie-expert Mieke Jansen, met 9 jaar ervaring bij startups zoals Bloomon en Goodiebox, bood inzichten in het uitbreiden van merken over de grenzen heen. Een hoogtepunt van het evenement was de interactieve workshop geleid door startup strateeg Dorit Roest. Tijdens deze sessie werden de deelnemers uitgedaagd om elkaar als vrouwelijke professionals te ondersteunen door openlijk hulpvragen te stellen, waardoor een sfeer van samenwerking en empowerment ontstond. De sprekers, dagvoorzitter, DJ en crew waren uiteraard gekleed in de laatste collecties van Studio Anneloes.

Anneloes Van der Heijden, founder van Studio Anneloes, deelde haar enthousiasme over het succes van het evenement: “Wauw, wat een energie en inspiratie heerste er op onze HQ! Voor de tweede keer mochten we een geweldige groep ambitieuze vrouwen verwelkomen voor The Self Made Talks x Studio Anneloes!” Met positieve reacties van deelnemers kijken de organisatoren met trots terug op een geslaagde middag. De volgende stap in dit inspirerende traject is The Self-Made Summit op 23 mei, waar Founder & creatieve director Anneloes van der Heijden als hoofdspreker zal optreden.

Protest introduceert het Protest FUN(D) ter ondersteuning van haar missie ‘to help everyone ride more’

Dromen realiseren, avonturen stimuleren: Protest Sportswear introduceert het Protest FUN(D), een initiatief dat in het leven is geroepen ‘to help everyone ride more’. Het FUN(D) ondersteund non-profitorganisaties bij het nastreven van hun sociale doelen, maar het support ook de creatieve avonturiers met grenzeloze ideeën.

Het Protest FUN(D) geeft financiële donaties en richt zich op twee pijlers: non-profitorganisaties en creatieve initiatieven.

Non-profitorganisaties

Als bedrijf hecht Protest waarde aan maatschappelijke betrokkenheid. Zo ondersteunt de organisatie al een aantal jaar de Nederlandse non-profitorganisatie Surf Project, dat surflessen verzorgt voor kinderen met het syndroom van Down, autisme of ADHD. Het Protest FUN(D) is ontstaan vanuit de missie van Protest Sportswear ‘to help everyone ride more’ met als doel om minder bekende non-profits te ondersteunen. Omdat Protest begrijpt tegen welke uitdagingen kleinere non-profits aanlopen op het gebied van zichtbaarheid, hebben ze hun aanpak gewijzigd van actief zoeken naar hen, naar het gebruik van hun merkbekendheid en bereik om hun aandacht te trekken. Elk kwartaal reikt Protest een eenmalige donatie van €10.000 uit aan een nieuwe Europese non-profitorganisatie. Non-profits kunnen zich via de website aanmelden om in aanmerking te komen voor deze donaties.

Creatieve initiatieven

“Plezier zit in ons DNA en we willen dat iedereen kan genieten van het buitenleven,” zegt Protest. “We steunen de creatieve ideeën van individuen en groepen om hun dromen waar te maken, vooral die ideeën die gericht zijn op avonturen in de buitenlucht. Wij willen creativiteit aanmoedigen en helpen de meest fantastische en grappige ideeën om te zetten in echte avonturen. We houden ervan om creativiteit te stimuleren, daarom ondersteunt de FUN(D) het hele jaar door ook individuen of groepen om de uitdagendste en grappigste projecten te realiseren. Projecten zoals het creëren van een mini-golfslagbad in de achtertuin, een sneeuwglijbaan op het dak, of het delen van een camper voor buitenavonturen. Aanvragen kunnen op elk moment worden ingediend via de website, waarbij Protest gedurende het jaar meerdere initiatieven selecteert.

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt het Schoenenkwartier in Waalwijk

Op dinsdag 23 april brengt Hare Majesteit Koningin Máxima een werkbezoek aan het Schoenenkwartier in Waalwijk. Het Schoenenkwartier is een museum, schoenenlab en kenniscentrum ineen. Het verbindt op een creatieve en vernieuwende manier het ambacht van de schoenmaker aan orthopedie, aan mode & design en aan industriële productontwerpers. Het geheel vernieuwde museum, dat in 2022 heropende, brengt de geschiedenis en toekomst van de leder- en schoenenindustrie samen in De Langstraat, de regio waar zich van oudsher de Brabantse schoen- en lederindustrie bevindt. 

Werkbezoek in het teken van ambacht, design, innovatie en ondernemen

Museumdirecteur Rinske Jurgens en burgemeester Sacha Ausems ontvangen Koningin Máxima. Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding van vrijwilligers door de tentoonstelling ‘De geschiedenis van De Langstraat’. Vervolgens bezoekt zij de nieuwe familietentoonstelling ‘Trek de stoute schoenen aan’, waar de vraag centraal staat: Wie ben jij? Welke schoenen trek jij aan en hoe voel je je dan? Door andere schoenen, sloffen of laarzen aan te trekken, ervaar je wat schoenen met je doen en hoe je dan naar jezelf kijkt. Leerlingen van basisschool De Vrijhoeve uit Sprang Capelle maakten eigen ontwerpen voor het schoolproject ‘Ontwerp je stoutste schoenen’. Het prijswinnend schoenontwerp is gemaakt in het schoenenlab en wordt gepresenteerd op een uitdagende catwalk.

In het schoenenlab ontmoet Koningin Máxima ambachtelijke schoenmakers, ontwerpers en studenten die in deze professionele werkplaats en leerwerkplek samenwerken, kennis vergaren, onderzoek doen en vooral creëren. Daarna krijgt zij een rondleiding langs het werk van artist in residence Maxim Verheul. Met het artist in residence programma wil het Schoenenkwartier haar rol als kweekvijver en springplank voor jong talent verder versterken. Tenslotte gaat Koningin Máxima in gesprek met innovatieve bedrijven en ondernemers verwant aan de schoen- en lederindustrie in de regio. Zij vertellen hoe traditie voortleeft en hoe nieuwe vormen van bedrijvigheid ontstaan in De Langstraat.