TOP

Sebastiaen verkoopt collectie via social media

Zelf je kledingitems customizen, dat kan bij het nieuwe merk Sebastiaen. Klanten bepalen zelf de kleur en borduursel op polo's en hoodies. Nog iets opvallends: klanten kunnen de collectie zelf via Facebook verkopen en een centje bijverdienen.

Consumenten kunnen de kledingitems via de website customizen (Custom Collection). Voor polo’s en hoodies is er keuze uit meerdere borduursel en voor T-shirts uit prints. Ook kan de klant kiezen uit bijpassende kleuren. Voor wie liever in de winkel koopt: de Regular Collection is ook in verschillende multibrandstores verkrijgbaar.

Duurzaam

Over het duurzaamheidsaspect vertelt oprichter van Sebastiaen, Carl Messemaeckers van de Graaff, vertelt: “De tijd dat duurzaam en biologisch katoen pluizig en stoffig was, is voorbij. We zorgen er samen met onze leveranciers voor dat de katoenboeren in India een goede prijs krijgen zodat ze een bestaan kunnen opbouwen. Daarnaast is de collectie gemaakt door kleine producenten in India, die wij persoonlijk kennen. Tot slot stroomt een deel van de winst terug via Solidaridad naar de landen waar onze producten vandaan komen.”

Verkoop via klanten

Doel is om zowel de collectie als het aantal verkooppunten de komende jaren langzaam uit te breiden. Ook social media wordt ingezet als verkoopkanaal. Zo heeft Sebastiaen een shop ingericht op Facebook waarin alle items uit de Regular Collection verkrijgbaar zijn. “Uniek is dat vrienden van Sebastiaen, en alle andere bezoekers van de shop, kunnen meeverdienen aan onze winkel. Dit gaat via de zogenaamde ‘salesboost’ functie. Ze kunnen zich dan aanmelden als zogenaamde verkopers van onze producten, ofwel ‘resellers’, door de items via hun eigen Facebookpagina aan te bieden. Wie een product verkoopt, ontvangt een stukje marge.”

Ambitie

De ambitie van Sebastiaen is om de komende jaren uit te groeien tot een 100 procent duurzaam alternatief voor de gevestigde casualmerken. Carl Messemaeckers van de Graaff: “Wij willen graag dat de dragers van Sebastiaen zich trots voelen omdat ze een uniek kledingstuk dragen maar ook bijdragen aan een betere wereld. Met Sebastiaen willen we laten zien dat mooi, kwaliteit en duurzaam perfect samen kunnen gaan.”