TOP

Scotch & Soda verkocht aan Kellwood

Het Nederlandse modebedrijf Scotch & Soda is overgenomen door het Amerikaanse kledingconcern Kellwood Company. Dat melden diverse internationale media. De prijs van de overname is niet bekend gemaakt.

De overname van Scotch & Soda door Kellwood moet volgende maand afgerond zijn. Aan de merken en de winkels zal niets veranderen; het huidige management van Scotch & Soda blijft het bedrijf leiden. Door de overname moeten de merken internationaal nog meer groeien, onder andere in Amerika.

Baby Phat

Kellwood Company is onderdeel van investeringsmaatschappij Sun Capital Partners en is eigenaar van een tiental Amerikaanse modemerken, waarvan sommigen ook retailformules hebben. Baby Phat is in Nederland misschien nog het meest bekend; andere labels zijn ondermeer Vince, Sag Harbor, Phat Farm en BLK DNM.

Onder de indruk

Kellwood is op overnamepad en kocht vorig jaar al de Amerikaanse merken Adam en Rebecca Taylor. Scotch & Soda is voor Kellwood de eerste aankoop over de grens en tevens de grootste aankoop tot nu toe. De directie van Kellwood toont zich in een interview met Women’s Wear Daily dolblij met de nieuwste aanwinst, aangezien Scotch & Soda ‘zeer winstgevend is’. Overigens stond Scotch & Soda niet te koop, maar was Kellwood zo onder de indruk dat ze het bedrijf zelf benaderd hebben en wel zes maanden moesten onderhandelen.

New York

Scotch & Soda is de laatste jaren uitgegroeid tot een bedrijf met de merken Scotch & Soda, Maison Scotch, Amsterdams Blauw, Scotch Shrunk en Scotch R’Belle. Inmiddels zijn er meer dan 30 eigen winkels wereldwijd, waaronder één in New York.