TOP

Schoenentrends op de Copenhagen Fashion Week voor winter 2022-2023: boots, boots, boots

Wat viel op tijdens de Copenhagen Fashion Week, van 1 tot en met 4 februari 2022? Daarover kunnen we kort zijn: laarzen, laarzen en nog eens laarzen. In alle vormen en maten.

Foto’s: James Cochrane (tenzij anders vermeld)

Als het aan de Deense designers ligt, wordt winter 2022-2023 het seizoen van de laars. Tijdens de Copenhagen Fashion Week (1-4 februari 2022) kwamen ze in allerlei varianten voorbij. Van grove boots tot elegante modellen, van cowboyboot tot afzaklaars, met dikke plateaus of juist sierlijke hakken; voor elke smaak en stijl is er een passende schoen.

Over de broek

Die boots werden gecombineerd met oversized breisels, jumpsuits, lange of juist heel korte jurken en rokken of – terug van weggeweest – over de broek gedragen. Zwart overheerst, maar we spotten ook bruin, beige en wit en hier en daar een dierenprint (zebra, bij Samsøe Samsøe). Kleuren die het goed doen bij het heldere groen, blauw, oranje en rood dat we veel in de kleding zien.

Verfijnde elegantie

Wat verder opvalt, zijn de elegante modellen. We zien veel klassieke pumps en – bijzonder voor de winter – verfijnde bandsandaaltjes, die al dan niet met een maillot of panty worden gedragen. Voor mannen gaat het aanbod van klassieke loafers richting ‘utility’-achtige stijlen om uiteindelijk uit te komen bij extreem uitgesproken modellen, zoals de laars met ‘noppenzool’ van Henrik Vibskov.

Bekijk onze selectie hier: