TOP

Schiesser verkocht aan Delta Galil

Schiesser is overgenomen door Israelische ondermodefabrikant Delta Galil. Dat meldt het Duitse modevakblad Textil Wirtschaft.
Het Duitse ondermodemerk Schiesser, dat in 1875 werd opgericht, gaat voor 68 miljoen euro over in Israelische handen. Delta Gil is vooral met private labels actief en haalde in 2011 een omzet van 679 miljoen euro. De omzet van Schiesser bedroeg vorig jaar 132 miljoen euro.
Daarmee lijkt de rust bij Schiesser terug te zijn gekeerd na een aantal spannende jaren. In 2009 moest Schiesser uitstel van betaling aanvragen. Vervolgens was er lange tijd sprake van een overname door het designerlabel Joop.

In 2010 werkte Schiesser de verliezen in zijn geheel weg en boekte het bedrijf weer een bescheiden winst. Daarmee was een faillissement afgewend. Joop nam wel een minderheidsbelang in het bedrijf en wilde de ondergoedfabrikant voorbereiden voor een gang naar de beurs. De samenwerking met Joop viel uiteindelijk in het water en de beursgang werd tot tweemaal toe uitgesteld. Ceo Rudolf Bündgen en het management blijven aan bij Schiesser.