TOP

Scabal laat zich inspireren door Salvador Dalí

Scabal komt met een bijzonder stoffencollectie. Het luxe mannenmodemerk en stoffenfabrikant liet zich namelijk inspireren door Salvador Dalí. Studenten maakten van de stoffen uiteindelijk weer bijzondere pakken.

Twintig jaar na zijn dood vormen de schetsen van Salvador Dalí de inspiratie voor een nieuwe collectie. Scabal ontwierp naast de stoffencollectie, drie kostuums met typische, gekke Dalí elementen zoals een stiksel in een contrasterende kleur of voering.  

Naast de ontwerpers van Scabal gingen ook twintig studenten van het London College of Fashion met de schetsen van Dalí aan de slag. Zij kregen de volledige vrijheid om elementen uit het verleden, zoals vanuit het klassiek theater en hedendaagse digitale prints samen te brengen. Directeur van het college Alan Cannon-Jones vertelt over de samenwerking: “Wanneer onze studenten maatkleding ontwerpen, moeten zij zich aan strikte kleermakersregels houden en dit project kon hen aanzetten om gekkere dingen te doen. De instructies die we aan de studenten gaven waren enerzijds te kijken naar hoe Dalí research deed voor het maken van zijn schetsen en anderzijds onderzoek te doen naar het hedendaagse mannenpak. De schetsen, stoffen en pakken van de modestudenten zijn binnenkort onder andere in Brussel, Londen en Barcelona te bezichtigen.