TOP

Rustige start van de Modefabriek

Geen lange rijen of overvolle wandelgangen dit keer op de Modefabriek. De eerste dag in de Rai verliep afgelopen zondag opvallend rustig.

Ook aan randprogrammering was het deze editie van de Modefabriek vrij tam. Zo werden de Superstore en MF Village achterwege gelaten, wat toch jeu gaf aan de beurs. Wel was er meer ruimte voor een kunstexpositie van het Zuiderzeemuseum en jong Nederlands modetalent. Zo kregen de meest getalenteerde afgestudeerden van de modeacademies in Nederland en uit Antwerpen de ruimte om hier hun collectie te tonen. Positieve reacties waren er over de duidelijkere segementering van de beurs. Zo stonden dit keer de mannenmodemerken bij elkaar in Department hal. Ook het strengere deurbeleid van de organisatie stemt tot tevredenheid. Danyo Sarmo van Circle of Trust illustreert: “De beurs is volwassen geworden. We krijgen de juiste mensen binnen en mensen zijn echt zaken aan het doen op de beurs.”

Modebeeld
Qua modebeeld viel vooral het vrouwenmodesegment op. Naast de kleurige tops en zwierige jurken lieten vooral de Scandinavische merken zich van hun donkere kant zien want de collecties waren opvallend zwaar. Dit kwam terug in het vele gebruik van zwart in de collectie, maar ook het stofgebruik was niet opvallend zomers met veel suède in de vorm van leggings en jasjes, maar ook zwaardere breisels en zelfs leer. Bij de mannenmodemerken draaide het juist om kleur en vrolijkheid. Zo zijn randen en boorden van overhemden nog steeds bezaaid met kleurrijke prints. Nieuw zijn de insectenprints van krioelende miertjes en lieveheersbeestjes op overhemden. Fun is nog steeds de factor!