TOP

Rover Textiles brengt 8848 Altitude naar Nederland

Rover Textiles, ook importeur van het Zweedse merk Didriksons, introduceert vanaf 1 januari 2010 het Zweedse ski- en sportmerk 8848 Altitude op de Nederlandse markt.

In Scandinavië en in landen waar alpine skiën veel wordt uitgeoefend is 8848 Altitude een toonaangevend skimerk. De ontwerpers van het Zweedse merk houden bij het ontwerpen van de 8848 Altitude skikleding optimale functionaliteit onder zware condities als uitgangspunt. Het merk combineert traditie en innovatie en het leverde in 1991 bijvoorbeeld de outfits voor de Zweedse Mount Everest expeditie. Sindsdien heeft 8848 Altitude zich ontwikkeld tot een sportmerk met veel aandacht voor alpine skiën.

Functionele materialen

8848 Altitude gebruikt functionele materialen zoals Gore-Tex, Polartec en A-tec. Het merk test zijn ontwerpen in een industriële omgeving en onderzoekt de mogelijkheden van materialen en designs. Een team van professionele atleten evalueert vervolgens continu de producten onder verschillende omstandigheden. Naast functionaliteit en comfort staat ook design hoog in het vaandel bij 8848 Altitude.