TOP

Reebok viert 20-jarig bestaan van Pump

Op donderdag 19 november was het precies twintig jaar geleden dat door Reekbok het allereerste paar sneakers met de Pump-technologie werd gelanceerd. In twintig landen tegelijk vierde Reebok feest met limited editions en een film over Pump.

Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan ging Reebok in twintig landen een samenwerking aan met de beste retailer van het land. Deze winkels mochten een geheel eigen klassieke editie van de Pump maken. Sneakers Store Patta in Amsterdam maakte de limited edition voor Nederland. In alle landen geldt een strikt gelimiteerde oplage van 31 paar en de schoenen worden sinds 20 november verkocht. Daarnaast werd diezelfde dag de film over de geschiedenis van de Pump gelanceerd.

Pump
De Pump is in 1988 ontwikkeld door Paul Litchfield, een voormalige brandweerman met een doctoraat in Scheikunde. De Pump is een sneaker die atleten een op maat gemaakte pasvorm biedt door simpelweg op de Pump knop, op de tong van de schoen, te drukken. Een kussen van lucht wordt geactiveerd, die de unieke maat en vorm van de schoen omgeeft en ondersteunt. De Pump is onder andere ontwikkeld voor voetbal, tennis en running.