TOP

Reebok en Cirque du Soleil lanceren fitnessprogramma

Na het wereldwijde succes van 'Jukari Fit to Fly' hebben het fitnessmerk Reebok en entertainmentbedrijf Cirque du Soleil 'Jukari Fit to Flex' gelanceerd. Een geheel nieuwe en innovatieve work-out voor vrouwen waarbij plezier voorop staat.

Jukari Fit to Flex is een dynamische en effectieve work-out die fitness leuker maakt en een visueel spektakel van krachtige vormen en vloeiende bewegingen creëert met de muzikaliteit en levendige kleuren van Cirque du Soleil. Vrouwen kunnen met behulp van de speciaal ontworpen Jukari-band hun souplesse, spierkracht en coördinatie ontdekken en vergroten in een onderhoudende, door een instructeur geleide les. De lichte, elastische JUKARI-band biedt hulp bij elk van de unieke bewegingen, die deel uitmaken van een bijzonder effectieve fullbody work-out.

Vliegen

Begin 2008 kwamen Reebok en Cirque du Soleil met één doel bij elkaar: fitness weer leuk maken voor vrouwen. Ze gingen de uitdaging aan om inspirerende work-outs te creëren die een stimulans zouden vormen voor fitnessprogramma’s van vrouwen. De eerste stap in deze langlopende en baanbrekende samenwerking, Jukari Fit to Fly, werd meteen een succes bij de wereldwijde introductie in fitnesscentra van grote steden in februari vorig jaar. Sindsdien hebben duizenden vrouwen en vele internationale beroemdheden, waaronder supermodel Bar Refaeli en tv-persoonlijkheid Kim Kardashian, dankzij het revolutionaire fitnessprogramma het plezier van vliegen ervaren.

Vernieuwend

Katrin Ley, Head of Women’s bij Reebok: “Voordat we aan het Jukari-project begonnen, hebben we met vrouwen over de hele wereld gesproken om erachter te komen wat ze van een work-out verwachtten. Deze inzichten hielpen ons bij het creëren van Jukari Fit to Fly, een nieuwe, innovatieve en plezierige manier van bewegen. “Jukari Fit to Flex is de perfecte aanvulling op die work-out, waarbij we Reeboks deskundigheid en passie voor vrouwenfitness combineerden met het theatrale, spannende en innovatieve karakter van onze partner Cirque du Soleil. Er bestaat in sportscholen simpelweg niets dat hierop lijkt.”

Artistiek

Leslie Calvagne, Training Director voor Jukari Fit to Flex, heeft het afgelopen jaar met Cirque du Soleil samengewerkt om de work-out te creëren. Calvagne: “Jukari Fit to Fly is een total body work-out die cardio en krachttraining combineert. Bij een geïntegreerd fitnessprogramma willen vrouwen ook hun souplesse verbeteren.Hoewel veel vrouwen van yoga houden, lieten meer vrouwen ons weten dat ze naar iets anders op zoek waren. Wat Jukari Fit to Flex biedt, is een hele nieuwe benadering van souplesse; een dynamische, uitgelaten en plezierige work-out die geïnspireerd is door de ongelofelijke energie, artisticiteit en souplesse van de Cirque du Soleil-artiesten.”

Inspiratie

Als creatieve inspiratie van het project speelde Cirque du Soleil een cruciale rol bij de totstandkoming van het programma. Lyn Heward, Creative Director van het Reebok-Cirque du Soleil-programma: “Dit is een echt partnerschap in de zin dat iedere beweging in de Jukari Fit to Flex-work-out is geïnspireerd door de sierlijke maar krachtige bewegingen die de artiesten van Cirque du Soleil met hun lichaam maken. We hebben nauw samengewerkt met Reebok om ervoor te zorgen dat de oefeningen voor elke vrouw uit te voeren zijn.” Volgens Mario D’Amico, Chief Marketing Officer bij Cirque du Soleil wint de samenwerking met Reebok nog steeds aan kracht door het combineren van de expertise van beide organisaties. “De kennis van atletiek en bewegingselegantie van Cirque du Soleil en Reeboks kennis van fitnesstrends en fitnessvoorkeuren van vrouwen. Samen hebben we opvallende nieuwe work-outs voor de sportschool gecreëerd, waarop vrouwen op een geweldige manier gereageerd hebben. We zijn er trots op dat we hier deel van uitmaken.”

In Nederland wordt de bijbehorende collectie van Jukari Fit to Flex verkocht bij Active Milan in Alkmaar en Breda. De work-out wordt dit jaar ook in Nederland gelanceerd.

T: 033-4347100

W: www.reebok.com