TOP

Recordverkoop Rucanor snowboots

Dankzij het winterse weer zijn de snowboots niet meer aan te leveren. In een week tijd heeft Rucanor in Nederland 14.000 paar snowboots geleverd.

De CEO van Rucanor, Martijn Nelissen vertelt: “We hebben geen snowboot meer in huis. De voorraad, waar wij normaal gesproken het hele winterseizoen mee doen, was in een paar dagen weg. We kijken nu naar mogelijkheden om de voorraad aan te vullen. Best een opgave, want in heel Europa is er een run op snowboots.”

Meer aandacht

Rucanor heeft het traditionele, klassieke model snowboot al zo’n 40 jaar in het assortiment. Gezien de grote vraag in heel Europa is er op dit moment nauwelijks productiecapaciteit beschikbaar. Volgens Nelissen is een situatie als deze in de afgelopen 40 jaar nog niet eerder voorgekomen. “We merken ook duidelijk dat het winterse weer zorgt voor een meer dan gemiddelde aandacht voor de wintercollectie. Consumenten willen zich wapenen voor het winterse weer en een volgend koufront. Bovendien krijgen we de indruk dat consumenten relatief weinig tot niet bezuinigen op de wintervakantie. Dat gaat gewoon door.” Bij Rucanor verwachten ze dan ook dat de belangstelling voor winterse, sportieve kleding ook in de eerste maanden van 2010 groot zal blijven.