TOP

Première Vaude fietsschoenen in Friedrichshafen

Het Duitse merk Vaude lanceert tijdens de Eurobike in Friedrichshafen, van 2 tot en met 5 september 2009, de nieuwe fietsschoenencollectie.

Deze internationale beurs zal het perfecte podium zijn voor Vaude om onder het motto ‘Go for a ride’ de première van de nieuwe fietsschoenencollectie te vieren. Inkopers kunnen uit maar liefst zeven modellen kiezen die geschikt zijn voor mountainbikers, vakantiefietsers en dagjesrijders.

Voor Vaude is het toevoegen van fietsschoenen aan het assortiment een logische vervolgstap aangezien de fietscollectie van het merk nog steeds sterk groeit. Was Nederland al jaren een fietsland, tegenwoordig zijn fietsvakanties populair bij jong en oud. Op vakantie gaan met de fiets is vaak niet alleen goedkoper, het is ook goed voor de gezondheid en voor het milieu.

Diverse modellen

Vanaf het voorjaar 2010 kan fietsend Nederland een keuze maken uit de diverse modellen die afgestemd zijn op de verschillende toepassingsmogelijkheden. Zo omvat de collectie twee ‘race’ modellen voor mountainbiketochten en wedstrijdrenners, drie ‘all mountain’ modellen afgestemd op alpencross en freeride en twee ‘trek & trail’ modellen voor vakantiefietsers en dagjesrijders. Het profiel van de zolen is aangepast op het type gebruik en zijn allemaal afgestemd met clipless pedalen met SPD aansluiting. Dit maakt de schoenen geschikt om mee te fietsen en te lopen.

De stand van Vaude is op de Eurobike beurs te vinden in hal 4, standnummer 400.