TOP

POM AMSTERDAM X CLAES IVERSEN PRESENTEREN EEN OPBEAT FASHIONCOLLECTIE VOOR FW24

Groot nieuws: POM Amsterdam – het kleurrijke merk van de zussen Liesbeth en Violet – gaat een exclusieve samenwerking aan met fashiondesigner Claes Iversen. De kleurrijke collectie staat voor fun, uplifting, energiek en positiviteit.

Beeld: Pom Amsterdam

De capsule collectie bestaat uit 23 stukken die de esthetiek van beide merken samenbrengt tot een overrompelend mooi aanbod. De vibe van de jaren ’80, diepe kleuren en statementprints, handgemaakt door Claes Iversen, vormen een geheel met opvallende schouderpartijen en spannende mannelijke & vrouwelijke silhouetten. Ready-to-wear met de couturesignatuur van de ontwerper – en dezelfde dynamische frisheid waar het Amsterdamse merk om bekend staat. Dé perfecte samenwerking, waarbij de kracht van beide merken samenkomt door expertise, bereik en dedicated communities te delen.

Over de samenwerking

Kleur is een factor van belang bij de zussen Liesbeth en Violet, die hun gevoel daarvoor kregen van hun grootmoeder, telg van de wereldberoemde Royal Talens-olievervenfamilie. Een match in Claes Iversen was hierin snel gevonden; ook zijn collecties onderscheiden zich door uitgesproken kleurgebruik. Tijdens het brainstormen voor de collectie bleken er veel meer raakvlakken – een gedeelde liefde voor de oude tienerkamer bijvoorbeeld, beplakt en behangen met modefoto’s en platen van popsterren. The Only Way is Up is het thema – want dressing up en je stijl een boost geven, is een belangrijke leidraad in de collectie.

THE ONLY WAY IS UP

Fall / Winter 2024

Highlights

De collectie is een zorgvuldig samengestelde reeks van verschillende items die onderling perfect combineren. Zoals een nonchalant vallende jurk met grafische pijlenprint, het scherp gesneden koffiebruine pak met powerschouders, of de zwierige rok en top met bloemenprint; prachtig samen én mooi solo met een jeans of in combinatie met andere stukken uit de energieke POM Amsterdam-collectie. Het kleurenpalet is uitgesproken, met bold pink, rood en petrol als knallers en uiteraard een combinatie met het iconische zwart wit streep patroon.

Over POM Amsterdam

Wat ooit begon als een merk dat met kleurrijke sjaals het straatbeeld verlevendigde, is in twaalf jaar uitgegroeid tot een volwaardig fashionlabel. De expressie en kleurige esthetiek van het eerste uur zijn gebleven, de fantastische fits steeds verder aangescherpt. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel voor de productie van het Amsterdamse fashionlabel van de zussen Liesbeth en Violet. Niet alleen het gebruik van ecovriendelijke kwaliteiten (70% van de collectie is momenteel vervaardigd met duurzame materialen), ook het vergroenen van scheepvaart via Good Shipping is inmiddels toegevoegd aan de behaalde doelstellingen.

Over Claes Iversen

Modeontwerper van Deense origine Claes Iversen ontwerpt sinds 2008 de meest waanzinnige creaties, waarvoor hij in de loop der jaren meerdere prestigieuze modeprijzen ontving. Zijn designs zijn niet voor even, maar voor het leven, uitgevoerd in prachtige luxueuze stoffen met veel aandacht voor vakmanschap en detail. Krachtige silhouetten en een eclectisch gebruik van kleuren, prints en verschillende stijlen zijn een gegeven, resulterend in wervelende collecties die de vrouw vieren en flatteren. Een echte Claes stands out – net als de drager. Kijk naar Claes Iversen-fans als koningin Máxima, Chantal Janzen, Noortje Herlaar en Loiza Lamers die regelmatig te zien zijn in zijn designs.