TOP

Pingpongen inspireert sportmode

Pingpongen, vissen en rolschaatsen zijn (nog) niet de populairste sporten bij het grote publiek. Maar voor de sportmode trendsetters zijn deze niche sporten een bron van inspiratie.

Dat sportkleding alleen maar kleding is dat tijdens het sporten gedragen wordt is al lang passé. De grens tussen sportkleding en mode en vice versa is in de afgelopen jaren aardig vervaagd. Menig respecterend sportmerk heeft al lang een modeontwerper in de arm genomen. Denk aan Yohji Yamamoto en Stella McCartney voor Adidas, Dirk Bikkembergs en Kim Jones voor Umbro, Eley Kishimoto voor Ellesse en Christophe Lemaire voor Lacoste. Nederlands jeansmerk G-star begon dit jaar met een sublijn, G-star Sport. En ook modeketen Hennes & Mauritz heeft tegenwoordig een uitgebreide sportmodelijn toegevoegd aan de collectie.

Sport+mode+sterren

Niet alleen modemensen bemoeien zich tegenwoordig met sportkleding. Ook topsporters (onze eigen broertjes de Boer), popsterren (Britney Spears voor Sketchers) en zelfs topmodellen (Heidi Klum ontwierp badpakken en T-shirts voor de US Open 2008) dragen graag hun steentje bij. Sportmode is niet meer iets exclusiefs. Ons straatbeeld wordt er tegenwoordig door bepaald. Aardig voor de gemiddelde consument, die hap klare sportmodesetjes in de winkelrekken. Voor de vooruitlopende trendsetter is het echter hoog tijd voor iets nieuws.

Pingpongen in stijl

Zij zijn op zoek naar niche sporten die (nog) minder worden beïnvloed door commerciële belangen en de massa. Waar de authentieke sport en sportstijl de boventoon voeren en zij zich op een originele manier mee kunnen identificeren en hun creatieve draai aan kunnen geven. En waar vinden deze sportmode fashionista’s tegenwoordig hun inspiratie? In pingpongen, vissen (vooral Scandinavische merken als SNS Herring en Mads Norgaard putten hieruit inspiratie) en rolschaatsen. De eerst genoemde sport pingpongen is in New York en Berlijn tegenwoordig een hippe, urban underground sport. In deze wereldsteden worden speciale gala pingpongwedstrijden en evenementen georganiseerd. De New Yorkse pingpongclub Spinyc wordt zelfs gesponsord door het tennismerk Fred Perry. En heeft een heuse Fred Perry pingpongkamer. Volgens Spinyc beleef je in een intieme privé sfeer hier de ultieme pingpongervaring. Er zijn lounge banken, een DJ booth en je speelt op een adembenemende gepolijste roestvrijstalen pingpongtafel met een net van glas ontworpen door Rirkit Tiravanija.