TOP

Pierrot Ronald Kolk betovert zijn publiek

In de ogen van couturier Ronald Kolk is het leven theater. Zijn haute couture show in de ballroom van het Amsterdamse Grand Hotel Krasnapolsky maandagavond was dan ook één groot kijkfestijn, waarbij pierrots en acrobaten het podium deelden met melancholiek opgemaakte modellen in flamboyante creaties.

Couturier Ronald Kolk liet zich voor de wintercollectie van 2011 inspireren door de witte clown pierrot. Opvallende zwart-wit creaties met all-over pompons, pofmouwen en pierrot-achtige kragen passeerden de revue, gevolgd door ensembles in knallende kleurcombinaties die de grens van speelsheid en waanzin uitdagen. De hoeden en fascinators waren nog hoger dan voorheen en in het oog springt de lila japon bewerkt met de hand opgenaaide bloemen. Ook de nauwaansluitend lange, rode avondjurk met een opvallende pierrotkraag van voile weet een enthousiaste reactie van het publiek te ontlokken.

Echte pierrots
Zoals we gewend zijn van de modeontwerper werd zijn pierrot-thema tot in de puntjes toe doorgevoerd. De mannequins waren opgemaakt als ultramoderne pierrots met in plaats van een zwarte traan een fonkelende zilveren. Om zijn op pierrot geïnspireerde wintercreaties optimaal tot hun recht te laten komen riep Ronald de hulp in van ‘echte’ pierrots, acrobaten en muziekkanten. Zij ‘leenden’ af en toe de catwalk om het publiek te entertainen en na een uurlang kijkplezier duwden ze met veel plezier de bruid op haar schommel de lucht in.