TOP

Directeur Arnhem Mode Biënnale moet vertrekken

Directeur Willemien Ippel van de Arnhem Mode Biënnale moet vertrekken. Ze krijgt geen gouden handdruk mee. De rest van het bestuur besloot ook op te stappen.

De Arnhem Mode Biënnale bleef achter met een min van €225.000 na een zwaar tegenvallende editie in juni van dit jaar. De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland willen een voorschot van €60.000 geven, mits zakelijk directeur Willemien Ippel vertrekt. Ippel kan een gouden handdruk op haar buik schrijven.

“De afgelopen twee maanden heeft het bestuur er alles aan gedaan om de financiële situatie van Arnhem Mode Biënnale te stabiliseren. Nu dit is bereikt, is het bestuur van mening dat met een frisse blik een nieuwe visie op het evenement moet worden ontwikkeld”, aldus het opgestapte bestuur van de AMB in een persverklaring.

Het is de bedoeling dat het nieuwe bestuur de editie van 2013 beter opzet en de culturele ondernemers van Arnhem meer ruimte biedt. Of er met ‘beter’ commerciëler wordt bedoeld, is niet duidelijk, maar dat lijkt ons een logische aanname.