TOP

Philips bezorgt kippevel en vlinders door Emotions vest

Het lijkt op toekomstmuziek: je zit in een spannende actiefilm of naar een zwijmelend liefdesdrama op je eigen flatscreen te kijken en je voelt ineens de emoties van de acteur je eigen lijf binnenstromen.

Onderzoeker Paul Lemmens, die als cognitief wetenschapper is verbonden aan de afdeling User Experiences van Philips heeft een jack ontwikkeld dat echte emoties kan opwekken. Dus het kan echt met de nieuwste vinding van de elektronicafabrikant. Het Emotions vest reageert op de codering van een dvd en is in staat om siddering, kippevel of vlinders in de buik op te wekken bij de kijker. Tijdens een gevecht kan het vest zelfs een verhoogde hartslag simuleren in de borstkas.

Voor de toekomst zal nog onderzocht worden of iedereen bij dezelfde scenes dezelfde emoties krijgt en welke scene leidt tot welke emotie en op welke manier een aanraking van de huid een bepaalde emotie veroorzaakt. Dit soort informatie kan zelfs helpen om mensen in een bepaalde gemoedstoestand te brengen, of bijvoorbeeld om een fijne omgeving voor een baby te creeeren. Uiteindelijk zou dat een belangrijke stap zijn in de ontwikkeling van producten op het gebied van Health en Wellbeing van Philips.