TOP

Schiesser werkt aan doorstart

Curator Volker Grub bevestigt dat bodyfashionproducent Schiesser blijft voortbestaan.

Sinds februari 2009 is gewerkt aan een saneringsplan. Dat omvat de verdere uitbouw van de in 2008 gelanceerde website met onlineshop en B2B-omgeving, die zich tot nu toe beperkte tot Schiesser Sport en Schiesser Med. Duidelijk groeien zal ook de Schiesser outlet Seemaxx in de Duitse plaats Radolfzell. Gepland staat een vergroting van deze winkel met 6000m2 naar 10000m². Naast Schiesser worden daar momenteel ook Camel Active, Felina, Dockers, Mexx, Reebok en Tommy Hilfiger vertegenwoordigd.

De licentie met Seidensticker en Strellson wordt voortgezet. Door de beëindiging van de licentie van Mexx, Dockers, Levi’s, Puma, Tommy Hilfiger en Polo Ralph Lauren, die de directie al in 2008 ingeleid heeft, zijn de verliesposten gesloten volgens Grub.

Op 7 juli 2009 zal in een aandeelhoudersvergadering besloten worden of Schiesser in handen blijft van de familie Bechtler of dat een verkoop in gang wordt gezet. Verschillende partijen, waaronder het designerlabel Joop hebben zich daarvoor gemeld hebben bij de curator.

Bron: TW Network