TOP

Parijse lingeriebeurzen niet meer samen met Prêt-à-Porter

De lingeriebeurzen Salon International de la Lingerie (collecties) en Interfilière (stoffen) in Parijs zullen vanaf 2009 niet meer tegelijk met de vrouwenmodebeurzen Prêt-à-Porter en Who's Next plaats vinden.

De volgende editie van Salon International de la Lingerie en Interfilière vindt plaats van 18 tot en met 21 januari. Dat is twee weken dan de Prêt-à-Porter en Who’s Next. De lingeriebeurzen beginnen nu bovendien op zondag in plaats van op vrijdag. De locatie blijft wel hetzelfde.

Volgens de organisatie leverde het samenvallen met de Prêt-à-Porter en Who’s Next (die van 30 januari tot en met 2 februari plaats vinden) niet voldoende synergie op. Deze synergie verwacht de organisatie wel met de woontextielbeurs Maison & Objet, die aansluitend op de lingeriebeurs in Parijs plaatsvindt. Volgens de organisatie zullen bezoekers van deze beurs geïnteresseerd zijn in de loungewear op de lingeriebeurs. Overigens wordt de lingeriebeurs komende zomer (dan heet hij Mode City) wel tegelijk met de vrouwenmodebeurzen gehouden, aangezien het badmodeaanbod wél door de bezoekers van de vrouwenmodebeurzen gewaardeerd wordt.