TOP

NIMBEL is de nieuwe ster onder de babydragers: ‘NIMBEL is de comfortabele babydraagzak die je rug en schouders niet belast’

De NIMBEL babydrager zag je wellicht al voorbij komen in de Etalage van Textilia 09. Wij spraken Stefan van Cleef, oprichter van NIMBEL, over de totstandkoming van NIMBEL. Hij is een ondernemer in hart en nieren. Ondernemerschap zit in zijn familie, waardoor hij van jongs af aan al bezig is met dingen maken die de wereld nodig heeft en die dan weer verkocht werden. Door veel en op hoog niveau gesport te hebben weet hij hoe het is om te trainen, elke dag een stapje beter te worden en niet op te geven. Als twee van de medeoprichters bij hem komen met de vraag om een babydrager te ontwikkelen, pakt hij deze kans met beide handen aan.

Beeld: NIMBEL

Van huilbaby’s naar happy baby’s  

Twee van de medeoprichters hadden huilbaby’s en de beste manier om hun kindje rustig te krijgen was om ze in de draagzak te doen. Maar ze moesten zo veel dragen, in een periode waarin je sowieso niet helemaal fit bent, dat ze heel veel last van hun rug kregen. Ze konden daardoor hun kindje helemaal niet lang dragen, terwijl dit juist rustgevend werkte”, vertelt Stefan. Uit persoonlijke ervaring met het dragen van zijn eigen kinderen, begreep Stefan deze vraag wel en ging hij aan de slag met het bedenken van een oplossing. Het uitgangspunt was simpel: de draagzak met het kindje moest omhoog gehouden worden door iets anders dan je spieren en wervelkolom. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. 

“Met een team van ontwerpers en specialisten met veel ervaring in de babymarkt en op het gebied van exo-skeletten hebben we heel veel prototypes gemaakt en getest met gebruikers. Om iets te maken waar een groeiend kind in past, dat alle verschillende lichaamsvormen van een volwassene past, en dat ook nog eens werkt in alle gebruikssituaties, was echt een puzzel”, zegt van Cleef. 

Na twee jaar puzzelen is de babydrager zo ontwikkeld dat hij gebruiksvriendelijk is voor verschillende gebruikers in diverse situaties. Vervolgens is er geld opgehaald om de babydrager op de markt te kunnen brengen, maar dat is nog niet alles vertelt Stefan: “Met een supersterk team dat jaren ervaring heeft opgedaan bij o.a. Bugaboo en verschillende modemerken hebben we het concept verder ontwikkeld naar een echt product. Dit was nog best een kluif omdat enerzijds kinderproducten onderhevig zijn aan strenge wet- en regelgeving en anderzijds omdat we een zo duurzaam mogelijk kwaliteitsproduct wilde maken. Wederom een proces met tientallen prototypes en testgezinnen om het product tot in de details te laten kloppen.”

Uniek model

Met NIMBEL had Stefan een duidelijke filosofie voor ogen: ”Dragen is goed voor de ontwikkeling van een kindje en stimuleert de verbinding tussen ouder en kind. Met NIMBEL maken we het voor iedereen mogelijk om hun kind langer te dragen, vrij van enige belemmering. Hierdoor geven we kinderen de nabijheid die ze verlangen en ouders de vrijheid om zich samen met hun kind te bewegen.” Wat de NIMBEL draagzak dan ook bijzonder maakt is dat hij als enige draagzak voorzien is van gepatenteerde Exoframe Technologie™️. Het Exoframe zorgt ervoor dat het gewicht van het kindje van je schouders en rug naar je heupen verplaatst wordt, waardoor je lichter en langer kan dragen. NIMBEL biedt ook meer ondersteuning en stabiliteit aan de lage rug en heupen van de ouder. Dit maakt deze babydrager ook geschikt voor vrouwen die een keizersnede gehad hebben of bekkeninstabiliteit hebben. Daarnaast creëert het frame een zitje dat als een soort open bakje klaarstaat. Dit maakt dat je het kindje met twee handen in de draagzak kan zetten. Kortom de NIMBEL babydrager is geschikt voor iedereen die langer, lichter en veiliger wil dragen met een babydrager. “De groep van dragende ouders groeit sterk, gedreven door een aantal factoren: mensen gaan steeds kleiner wonen en verplaatsen zich in de stad minder met de auto. Ook is er meer aandacht voor de positieve invloed van dragen op de ontwikkeling van een kind, en tenslotte zijn vaders meer gaan dragen”, aldus Stefan. 

Toekomstplannen 

Afgelopen jaar lag de focus op het uitbouwen van NIMBEL als merk. Zo werd er een website gelanceerd en is de draagzak afgelopen september gelanceerd tijdens de grootste babybeurs ter wereld Kind und Jugend beurs in Keulen. Sindsdien zijn de babydragers te koop via de website, in enkele babywinkels in Nederland en wordt er volop gewerkt aan de marketing.

NIMBEL is niet van plan om stil te zitten volgend jaar: “Jullie zijn de eerste die het horen, maar we starten het jaar met een Crowdfunding campagne. Hierbij kan iedereen al vanaf een relatief klein bedrag mede-eigenaar worden van ons bedrijf. Met deze campagne willen we ambassadeurs creëren en geld ophalen om verder te kunnen groeien. Met zo’n campagne maak je mensen echt onderdeel van een community rond het merk. Samen gaan we het avontuur aan om NIMBEL internationaal op de kaart te zetten. Dat past goed bij wie we zijn denk ik”, zegt Stefan. Daarnaast is de babydrager genomineerd voor de Baby Innovation Award én een Design Award. De uitreiking is in februari tijdens de Negenmaandenbeurs. Hier zal het merk ook met een stand staan. Daarnaast zal de focus volgend jaar liggen op het aanhaken van sterke partners en een verdere uitrol in West-Europa. Stefan heeft er zin in:”Stuk voor stuk, gaan we per land samen met lokale partners de marketing en sales activiteiten oppakken om NIMBEL te introduceren. Spannend en heel erg leuk om meer en meer mensen het product te laten ervaren!”