TOP

Shortlist van de beste mode-en retailpodcasts

Podcasts zijn niet meer weg te denken. Het is dé ideale manier om onderweg of tijdens een wandeling geïnspireerd te raken door andere retailers en modeliefhebbers. De redactie heeft een shortlist gemaakt van de beste mode-en retailpodcasts, zodat je weet welke podcasts het luisteren waard zijn.

Beeld: Harry Cunningham via UnSplash

De Rokkenjagers 

Bij de podcast De Rokkenjagers luister je naar openhartige gesprekken over mode tussen stylist Nicole Huisman en art director bij Fabienne Chapot Fia Hamelijnck. De twee modeliefhebbers bespreken de laatste trends en hun favoriete vintage ontwerpen, maar ook thema’s als nieuwe ontwikkelingen en werken in de mode-industrie en het ontwikkelen van een persoonlijke stijl. Hun motto ‘Come for the clothes, stay for the gezelligheid’ vat de podcasts perfect samen.

De Rokkenjagers is te beluisteren op ART19, Apple Podcasts, Podimo en Spotify.

RetailTrends Podcast 

RetailTrends is het platform voor professionals in retail en brands. Retailtrends signaleert en duidt de relevante ontwikkelingen in de retailbranche. In de RetailTrends-podcast gaat RetailTrends in gesprek met verschillende retailers over geleerde retaillessen, de belangrijkste speerpunten van de desbetreffende keten en mooie carrièreverhalen. Starring? Jeanine Holscher, CEO van Blokker, tot aan Josh Veldhuizen van Josh V en Roy van Keulen, CEO van Ziengs en meer. 

De RetailTrends Podcast is te beluisteren op Spotify. 

The Business of Fashion Podcast

The Business of Fashion Podcast, gehost door CEO Imran Ahmed, behandelt modenieuws en de belangrijkste uitdagingen waarmee de mode-industrie vandaag de dag wordt geconfronteerd. In diepgaande gesprekken met bekende namen in de modewereld worden thema’s zoals raciale ongelijkheid, de overlap van politiek en mode en de grotere culturele betekenis van recente gebeurtenissen in de modewereld besproken. 

The Business of Fashion Podcast is te beluisteren op Apple Podcasts, Spotify en Youtube. 

De Modeshow 

De Modeshow podcast, gepresenteerd door Georgette Koning, herijkt met wisselende modemakers (van modeontwerper Claes Iversen tot conservator mode & kostuum bij Kunstmuseum Den Haag Madelief Hohé) de waarden van de mode-industrie. Juist nu, omdat onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen de behoefte sterker is dan ooit.

De Modeshow is te beluisteren op Spotify. 

The Cutting Room Floor

De New Yorkse ontwerpster Recho Omondi is de oprichter van The Cutting Room Floor, een modepodcast waarin actuele gebeurtenissen uit de industrie besproken worden. Van diepe analyses van de huidige trends tot veranderingen en uitdagingen in de mode-industrie variërend van duurzaamheid tot gelijkheid. Door zijn interessante inzichten is deze podcast bekend komen te staan als ‘fashion’s only fashion show’.

The Cutting Room Floor is te beluisteren op Apple Podcasts en Spotify.

De Stijlpastoor
Stijl is niet makkelijk. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Wat drink je, wie draag je, en hoe doe je dat dan? Stijlpastoor des vaderlands, Arno Kantelberg gidst je in deze podcast langs de beste makers en kenners van Nederland. 

De Stijlpastoor is te beluisteren op Apple Podcasts en Spotify.

Net-a-Porter – Incredible Women 

Net-a-Porter riep enkele jaren geleden hun eigen podcast in het leven, genaamd Incredible Women. Hierin gaan ze – zoals de titel verklapt – in gesprek met inspirerende vrouwen die actief zijn in de mode- en creatieve industrie. Nu lanceert de podcast alweer het zevende seizoen dat de titel Vision & Voice heeft. Vrouwen die zich inspannen voor positieve verandering, kansen bieden aan anderen en de toekomst vormgeven met hun ideeën en vastberadenheid, komen aan bod. Denk aan: interviews met Hari Nef, Adwoa Aboah en Emilia Wickstead, die zeker het luisteren waard zijn. 

Incredible women is te luisteren op Spotify en net-a-porter.com