TOP

Oude sportschoenen Run2day-actie levert 2.548 euro op voor Right To Play

Deze zomer spoorden Run2day ondernemers wederom consumenten aan om hun oude schoenen in te leveren voor korting op een nieuw paar, het reduceren van de afvalstroom en mensen in ontwikkelingslanden te helpen aan schoeisel. De Shoe2Care actie van de hardloopketen bracht dit jaar in totaal €2.548,- op.

In de periode van 14 juni tot en met 1 juli kon iedereen zijn oude schoenen inruilen bij een Run2Day vestiging in de buurt. Run2Day verzamelde de schoenen en liet ze door Stichting KICI ophalen. Stichting KICI zamelt alle ingeleverde schoenen in en zorgt dat deze een nieuwe bestemming krijgen. Nog bruikbare schoenen worden verdeeld in ontwikkelingslanden waar men zich normaliter geen schoenen kan veroorloven. De onbruikbare schoenen worden gedemonteerd, de verschillende materialen worden gescheiden en zoveel mogelijk gerecycled.

Goed doel
Het bedrag van €2.548,- komt volledig ten goede aan de sport- en spelprojecten van Right To Play. Een internationale organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Met de Shoe2Care actie van Run2Day is de opbrengst van 2011 ruimschoots overtroffen. Toen werden er 1.275 kilogram schoenen opgehaald, wat gelijk stond aan bijna €2.000,-.