TOP

Online videoreclame goede vertaler van de emotionele wereld van een merk

Een goede manier om de 'emotionele wereld' van merken te communiceren blijkt volgens mediabureaus steeds meer de online videoreclame te zijn. Een aantal tips voor het maken van doeltreffende online video-advertising.

Van de intensieve internetgebruikers (meer dan twee uur per dag) kijkt 45% naar online video’s. Vooral de jeugd heeft een voorkeur voor bewegend beeld. Koplopers bij de inzet van videoreclame zijn verzekeraars, autofabrikanten, hotels en gastronomiebedrijven.

Op basis van 2.316 wereldwijde online reclamecampagnes komt marketingbureau Dynamic Logic met een aantal tips die online videoreclame effectiever maken:

  1. Allereerst: breng het merk prominent in beeld in alle frames van de reclameboodschap. Weinig bezoekers bekijken een hele reclamevideo, dus het logo moet van begin tot eind zichtbaar zijn. Online video`s, of het nu content van de adverteerder, uploaded user-generated video`s, virale reclame of video-on-demand betreft, doen het vrijwel altijd beter dan non-video reclame als het gaat om aandacht trekken voor het merk; met overtuigen tot een aankoop scoren online video`s minder goed.
  2. De boodschap moet simpel zijn: clutter vermindert de effectiviteit. Zorg er ook voor dat het product prominent in beeld komt, liefst samen met een tevreden klant.
  3. Vertrouw niet te veel op interactiviteit. Een interactief element kan zeker de aandacht trekken, maar minder dan 2% van de consumenten reageert erop. Als het doel van de reclame is consumenten te bewegen tot een aankoop, zorg er dan voor de consument niet te irriteren met een overdosis aan content.
  4. Verder wordt reclame aan de randen van het scherm minder vaak bekeken dan die in het midden. Ten slotte moet reclame een link bevatten naar de eigen website en moet er synergie zijn tussen de online en offline campagne.