TOP

Ondernemer Newport Blue wint kort geding

Het ondernemersechtpaar Schlaepfer heeft het kort geding tegen de franchiseketen van Newport Blue gewonnen. Volgens de rechter waren bepaalde verwijten van de Apeldoornse winkel aan Newport Blue terecht.

De franchiseovereenkomst mag worden ontbonden zonder verdere financiële gevolgen voor de ondernemers. Volgens de voorzieningenrechter in Zutphen schiet de franchiseketen tekort in de kwaliteit van haar eigen private labelcollectie, de marktondersteuning, verkoopbevordering en de schaalvoordelen. Daarnaast is er weinig vertrouwen in de organisatie van Newport Blue door het vertrek van meerdere personeelsleden. Redenen genoeg voor een tussentijdse ontbinding van de franchiseovereenkomst, aldus de rechter, die Newport Blue veroordeelde in de kosten van het kort geding.

Opgelucht
Ron Schlaepfer meldt vlak na de uitspraak: “Wat een opluchting! De kogel is eindelijk door de kerk. Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met de uitspraak. Volgende week komt de nieuwe naam op onze winkel. We twijfelen nog tussen Pier 14 en Windkracht 7.”

Het ondernemersechtpaar Schlaepfer van de vestiging Apeldoorn was door Newport Blue’s eigenaar-directeur Robert Jan Lugtenborg voor de rechter gesleept omdat de Apeldoornse franchisenemer de samenwerking, die tot 31 maart 2011 loopt, had ontbonden.

Doorstart?
De rechterlijke uitspraak biedt rooskleurige jurisprudentie voor de andere 23 franchisenemers die uit Newport Blue zijn gestapt. Lugtenborg: ‘Het is helder dat er aan de achterkant een en ander mankeerde. Maar aan de voorkant is de formule prima. We hebben een gerenommeerde partij gevonden die een substantiële kapitaalinjectie wil geven. Volgende week beleggen we een meeting, waar we de franchisenemers willen voorstellen om met een nieuwe organisatie onder een nieuwe directie de franchisesamenwerking te continueren.”