TOP

Onderneem ‘t Beurs voor franchiseondernemers in Baarn

De landelijke Franchise & Formule Beurs Onderneem 't! wordt op 19 en 20 maart gehouden in Studio Baarn. Kandidaat-ondernemers kunnen hier in contact komen met franchiseformules en andere commerciële samenwerkingsvormen. Tijdens de beurs zijn ruim 50 franchiseformules aanwezig.

Franchise is een veilige manier van ondernemen”, zegt Guido van der Horst, organisator van de beurs in een persbericht. “‘Je sluit je aan bij een formule die zijn bestaansrecht al bewezen heeft. Daarnaast ondersteunt de formule je bij de opstart van je eigen onderneming. Ook na de start blijft de fomule je ondersteunen en begeleiden. Ook de financiering van je eigen bedrijf gaat makkelijker omdat de bank de formule al kent.”

Het aantal franchisenemers in Nederland is toegenomen. In 2003 waren dit er 24.561 en in 2008 is dit aantal gegroeid naar 34.422, oftewel een groei van 40 procent. Guido van der Horst meent dat je baan tegenwoordig niet zo veilig meer is en het ondernemerschap daardoor aantrekkelijker wordt. Vooral vrouwen voelen zich aangetrokken tot het ondernemersklimaat. Volgens Van der Horst komt dit door de vrijheid en zelfstandigheid van het ondernemerschap, waardoor de combinatie werk en gezin naar eigen inzicht kan worden ingevuld. Momenteel beginnen drie keer zoveel vrouwen een eigen onderneming. Met name formules uit de mode- en fitnessbranche hebben een grote aantrekkingskracht op de ondernemende vrouw.

Standhouders op de beurs die op zoek zijn naar ondernemers zijn o.a. Autotaalglas, Bakker Bart, Bandolera, Bruna, De Kaasspecialist, Etos, Expo, Fortune hot drinks, Jamin,Koopplein.nl, Multivlaai, New York Pizza, Pets Place, Rots-Vast Groep, Signdirect, he Phone House, Yves Rocher en nog meer. Bezoekers kunnen workshops volgen en de Kamer van Koophandel zal voorlichting geven over het ondernemerschap als franchisenemer.

De beurs is op vrijdag 19 maart geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag 20 maart van 10:00 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis.