TOP

Ondergoed-collectie van Björn Borg en John McEnroe

Ooit waren ze rivalen op de tennisbaan. Nu hebben Björn Borg en John McEnroe de handen ineen geslagen voor de lancering van een limited edition underwear-collectie. De unieke samenwerking tussen beide sporticonen is gepland voor het najaar van 2011. Een deel van opbrengst gaat naar de John and Patty McEnroe Foundation.

De collectie bestaat uit vier verschillende stijlen, waarvan twee ontworpen door Borg en twee door McEnroe, en komt begin augustus op de markt. Het wordt een beperkte editie die slechts een korte periode beschikbaar zal zijn. De collectie is geïnspireerd op de gouden tennisjaren van beiden en doet denken aan de eighties, de periode waarin de legendarische Wimbledon-finale tussen beide rivalen plaatsvond. “Zodra ik het hoorde, was ik helemaal weg van het idee. Het is een buitenkans om nog eens samen te spelen met John en hem op een ander terrein te verslaan’, lacht Björn Borg.

 

Liefdadigheid

Naast de vier procent van de opbrengst die naar liefdadigheid gaat, organiseren Borg en McEnroe ook een liefdadigheidsveiling. Op het internet worden acht unieke stukken uit de tennismemorabilia van Borg en McEnroe geveild. En vanaf 2 juli kan er ook geboden worden op een partijtje tennis met beide iconen. Alle opbrengsten gaan naar de John and Patty McEnroe Foundation en komen ten goede aan de volgende liefdadigheidsorganisaties: Beyond Nuclear, Laureus USA, The J/P Haitian Relief Organization and Riverkeeper.

 

De limited edition bestaat uit honderd stukken ondergoed met de echte handtekeningen van Björn Borg en John McEnroe. De 100 stuks worden willekeurig verspreid over de hele wereld en te koop aangeboden in Björn Borg-winkels.

 

Het is de eerste keer ooit dat er een andere naam dan Björn Borg de heupband van het ondergoed siert. De McEnroe-ontwerpen pakken uit met een speciale heupband die de naam McEnroe draagt. De limited edition zal verkrijgbaar zijn op 17 markten, onder meer in grote delen van Europa, Canada en de VS, en in de Björn Borg-webshop.