TOP

Onderbroek viezer dan beha

Na Textilia's onfrisse-behaonderzoek komt dagblad De telegraaf met de uitslag van een onderbroekenpoll. Daaruit blijkt dat maar liefst 10 procent van de bezoekers van de site van De Telegraaf niet elke dag een schone onderbroek aantrekt.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat de Engelsen zelfs minder frisse gewoontes hebben. Een op de 10 Britten draagt 3 dagen dezelfde onderbroek. 5 procent gaf zelfs toe de onderbroek binnenstebuiten te keren.

Tobbe

Twee dagen in dezelfde onderbroek is voor de meesten onder ons ondenkbaar. Toch zijn onze opvattingen over persoonlijke hygiëne anno 2009 cosmetisch, volgens de microbioloog die door De Telegraaf als deskundige wordt aangehaald. In de jaren vijftig was de wasmachine nog niet zo geduldig en de huizen hadden meestal geen echte badkamer.  Nederlanders gingen maar een keer per week in de tobbe en men droeg een week lang dezelfde onderbroek. Pas in de jaren zestig werden nieuwbouwwoningen uitgerust met een lavet, en met de komst van de wasmachine ging ook het lijfgoed vaker in de was.

Lekker luchtje

De Britten hebben er zo hun eigen manier op gevonden, blijkt uit het onderzoek, om ongewenste geuren te verdoezelen. Ze gebruiken parfum om hun lingerie beter te laten ruiken.