TOP

Om deze redenen mogen leren items niet ontbreken in je garderobe

Heb jij de winterse outfits al naar zolder verplaatst, om ze te vervangen voor je leukste zomerse setjes? De temperaturen stijgen, wat het tijd maakt om weer eens een rok of bijvoorbeeld zomerse jurk te dragen. Het voorjaar is niet alleen het moment om de winterse outfits te vervangen voor je zomerse garderobe; ook is dit dé periode om je garderobe aan te vullen met items die momenteel tot de laatste mode trends behoren. Populair is het gebruik van leren items. Denk bijvoorbeeld aan een leren blouse voor dames. Niet zozeer omdat leer tot de laatste trends behoort; juist omdat het leer tijdloos is. Het maakt deze leren kledingstukken tot een hele duurzame keuze. Over een jaar of bijvoorbeeld over vijf jaar is een leren blouse nog steeds leuk! In dit artikel lees je meer over het nut en de noodzaak van enkele leren kledingstukken in je garderobe. 

Kies voor een duurzame leren broek in je kledingkast 
De leren blouse is slechts een van de kledingstukken die je aan je garderobe toe kunt voegen. Kijk ook eens naar een flared leren broek, of bijvoorbeeld een leren broek in high waist model. Het zijn twee soorten broeken die de laatste jaren door steeds meer dames gedragen worden. Lang niet altijd wordt nog gekozen voor een lage skinny jeans. Met een leren broek kies je heel bewust voor een duurzaam kledingstuk, mits je bereid bent wat meer te betalen voor kwalitatief goed leer. Een dergelijke broek zal lang meegaan, zonder dat je bang hoeft te zijn voor slijtplekken of bijvoorbeeld scheuren in het leer. 

Het tijdloze karakter van een leren broek of bijvoorbeeld een rok maakt het eenvoudig deze te combineren met de kleding die je al in je kledingkast hebt hangen. Combineer de leren flared broek bijvoorbeeld met een leuk roze of lichtgeel shirt. Ook een witte blouse staat vaak bijzonder fraai boven een leren broek of rok. Het leer is duurzaam én geeft je outfit een stoere look! 

Duurzaamheid steeds belangrijker in de mode 
Dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema is geworden binnen de modebranche blijkt uit verschillende factoren. Niet alleen de groeiende populariteit van duurzame leren broeken toont het aan; denk ook aan de groei in de verkoop van tweedehands kleding door particulieren. In plaats van kleding weg te gooien, wordt het online aangeboden. Niet alleen duurzaam; het helpt je ook voldoende budget bij elkaar te sparen voor de aankoop van bijvoorbeeld een kwalitatief goede, maar iets duurdere leren broek.